Δισκοθήκη: Bill Haley and His Comets

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Bill Haley & His Comets ήταν ένα αμερικανικό ροκ εν ρολ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1947 από τον Bill Haley και συνεχίστηκε μέχρι τον θάνατο το 1981. Το συγκρότημα ήταν επίσης γνωστό ως Bill Haley and the Comets και Bill Haley's Comets. Από τα τέλη του 1954 έως τα τέλη του 1956, το συγκρότημα ηχογράφησε εννέα κορυφαία 20 σινγκλ, ένα από τα οποία έφτασε στο νούμερο ένα και το τρία στην πρώτη δεκάδα. Το σινγκλ "Rock Around the Clock" παραμένει το ροκ σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία του είδους και διατήρησε τη θέση για αρκετά χρόνια.

Video Url

 

Ο αρχηγός της μπάντας Bill Haley ήταν προηγουμένως ερμηνευτής  swing. και αφού ηχογράφησε μια rockabilly εκδοχή του Ike Turner και του Kings of Rhythm του "Rocket 88", μιας από τις πρώτες και πρώτες ηχογραφήσεις ροκ εν ρολ, ο Haley άλλαξε τη μουσική κατεύθυνση της μπάντας του σε ροκ μουσική.

Αν και το συγκρότημα θεωρήθηκε ότι ήταν στην πρώτη γραμμή του ροκ εν ρολ κατά τη διάρκεια των χρόνων διαμόρφωσης του είδους, η άφιξη καλλιτεχνών όπως ο Έλβις Πρίσλεϋ και ο Λιτλ Ρίτσαρντ μέχρι το 1956 οδήγησε τον πιο καθαρό Χέιλι και τους Κομήτες του σε πτώση σε δημοτικότητα. Ο Haley θα παρέμενε δημοφιλής στην Ευρώπη. 

Video Url

 

Video Url