Δισκοθήκη: Caravan Αγγλικό Progressive

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Caravan είναι ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα από την περιοχή του Canterbury, που ιδρύθηκε από τα πρώην μέλη των Wilde Flowers, David Sinclair, Richard Sinclair, Pye Hastings και Richard Coughlan το 1968.Το συγκρότημα δεν πέτυχε ποτέ τη μεγάλη εμπορική επιτυχία που τους είχε προβλεφθεί ευρέως στην αρχή της καριέρας του, αλλά παρόλα αυτά θεωρείται βασικό μέρος της σκηνής του Canterbury με progressive rock, συνδυάζοντας ψυχεδελική ροκ, τζαζ και κλασικές επιρροές για να δημιουργήσουν ένα διακριτικό ήχο.

Το συγκρότημα είχε αρχικά έδρα στο Whitstable του Κεντ, κοντά στο Canterbury, αλλά μετακόμισε στο Λονδίνο όταν υπέγραψε για λίγο με την Verve Records. Μετά την απομάκρυνσή τους από την Verve, το συγκρότημα υπέγραψε με την Decca Records, όπου κυκλοφόρησε το άλμπουμ τους με την πιο αναγνωρισμένη κριτική, In the Land of Gray and Pink, το 1971. Ο Dave Sinclair έφυγε μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ και το γκρουπ χωρίστηκε τον επόμενο χρόνο. Ο Χάστινγκς και ο Κόφλαν πρόσθεσαν νέα μέλη, κυρίως τον  Τζέφρι Ρίτσαρντσον, συνεχίζοντας πριν χωρίσουν το 1978.

Το συγκρότημα αναμορφώθηκε αρκετές φορές τις επόμενες δεκαετίες και οι Caravan εξακολουθούν να παραμένουν ενεργοί ως ζωντανή μπάντα τον 21ο αιώνα, παρά τον θάνατο του Coughlan τον Δεκέμβριο του 2013.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url