Δισκοθήκη: John Mayal's Bluesbreakers, ένας δάσκαλος

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι John Mayall & the Bluesbreakers είναι ένα αγγλικό blues rock συγκρότημα με επικεφαλής τον τραγουδιστή, τραγουδοποιό και πολυοργανιστή John Mayall. Αν και δεν παρήγαγε ποτέ μια δική του επιτυχία, το συγκρότημα άσκησε επιρροή ως θερμοκοιτίδα για Βρετανούς μουσικούς της ροκ και της μπλουζ. Πολλά από τα πιο γνωστά συγκροτήματα που βγήκαν από τη Βρετανία τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 είχαν μέλη που προέρχονταν από τους Bluesbreakers κάποια στιγμή, αποτελώντας τα θεμέλια της βρετανικής μπλουζ μουσικής που εξακολουθεί να παίζεται έντονα στο κλασικό ροκ ραδιόφωνο. Μεταξύ εκείνων που έχουν θητεία στους Bluesbreakers είναι οι Έρικ Κλάπτον και Τζακ Μπρους (αμφότεροι αργότερα της Cream), ο Πίτερ Γκριν, ο Μικ Φλίτγουντ και ο Τζον ΜακΒί (οι τρεις από τους οποίους θα αποτελούσαν τους Fleetwood Mac), ο Μικ Τέιλορ (οι Rolling Stones), ο Άινσλι. Dunbar (Frank Zappa, The Mothers of Invention), Jon Hiseman, Dick Heckstall-Smith και Tony Reeves (αυτοί οι τρεις θα αποτελούσαν τους Colosseum) και πολλοί άλλοι.

Video Url

 

Ο Mayall χρησιμοποίησε το όνομα του συγκροτήματος μεταξύ 1963 και 1967, και στη συνέχεια το εγκατέλειψε για περίπου δεκαπέντε χρόνια. Το 1982 ανακοινώθηκε το «Return of the Bluesbreakers» και το όνομα χρησιμοποιήθηκε μέχρι να διαλυθεί ξανά το συγκρότημα το 2008. Το όνομα έχει γίνει γενικό, χωρίς σαφή διάκριση μεταξύ ηχογραφήσεων μόνο του Mayall και εκείνων του Mayall και του συγκροτήματος του.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url