Δισκοθήκη: Sergio Mendes είχε άλλη ατμόσφαιρα ο ήχος του

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Sérgio Santos Mendes  γεννημένος στις 11 Φεβρουαρίου 1941) είναι Βραζιλιάνος μουσικός. Η καριέρα του απογειώθηκε με τις παγκόσμιες επιτυχίες του γκρουπ του Brasil '66. Έχει πάνω από 55 κυκλοφορίες και παίζει bossa nova σε μεγάλο βαθμό διασταυρωμένο με την τζαζ και τη φανκ. Ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού το 2012 ως συν-σεναριογράφος του τραγουδιού "Real in Rio" από την ταινία κινουμένων σχεδίων Rio.

Ο Mendes είναι ένα μοναδικό παράδειγμα Βραζιλιάνου μουσικού κυρίως γνωστού στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ηχογραφήθηκαν τα άλμπουμ του και όπου πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες περιοδείες του.

Ο Mendes είναι παντρεμένος με την Gracinha Leporace, η οποία έχει εμφανιστεί μαζί του από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Ο Mendes έχει επίσης συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Black Eyed Peas, με τους οποίους ηχογράφησε ξανά το 2006 μια εκδοχή της πρωτοποριακής επιτυχίας του "Mas que Nada".

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

 

Video Url

 

Video Url