Δισκοθήκη: Yeah Yah Yeahs ωραίο γκρουπ με την Karen O

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Yeah Yeah Yeahs είναι ένα αμερικανικό indie rock συγκρότημα που δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη το 2000. Το συγκρότημα αποτελείται από την τραγουδίστρια και πιανίστα Karen O (γεννημένη Karen Lee Orzolek), τον κιθαρίστα και πληκτρίστα Nick Zinner και τον ντράμερ Brian Chase. Συμπληρώνονται σε ζωντανές εμφανίσεις από τον δεύτερο κιθαρίστα David Pajo (πρώην των Slint and Tortoise), ο οποίος έγινε μέλος της περιοδείας το 2009 και αντικατέστησε τον Imaad Wasif, ο οποίος είχε προηγουμένως τον ρόλο. Σύμφωνα με μια συνέντευξη που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της σειράς του ABC Live from Central Park SummerStage, το όνομα του συγκροτήματος πήρε από τη σύγχρονη δημοτική γλώσσα της Νέας Υόρκης.

Το συγκρότημα έχει ηχογραφήσει πέντε στούντιο άλμπουμ. το πρώτο, Fever to Tell, κυκλοφόρησε το 2003. Το δεύτερο, Show Your Bones, κυκλοφόρησε το 2006 και ονομάστηκε το δεύτερο καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς από το NME. Το τρίτο τους στούντιο άλμπουμ, It's Blitz!, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2009. Και τα τρία άλμπουμ κέρδισαν για  το συγκρότημα υποψηφιότητες για Grammy για το καλύτερο άλμπουμ εναλλακτικής μουσικής. Το τέταρτο άλμπουμ τους, Mosquito, κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2013 και το Cool It Down ακολούθησε τον Σεπτέμβριο του 2022.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url