Δισκοθήκη: David Ackles παρέμεινε άγνωστος μέχρι τον θάνατο του

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο David Thomas Ackles (20 Φεβρουαρίου 1937 – 2 Μαρτίου 1999) ήταν Αμερικανός τραγουδιστής-τραγουδοποιός, πιανίστας και παιδί ηθοποιός. Ηχογράφησε τέσσερα άλμπουμ μεταξύ 1968 και 1973.

Περιγράφοντας το στυλ του Ackles το 2003, ο κριτικός Colin McElligatt έγραψε: "Μια απίθανη σύγκρουση αναχρονιστικής σόου μπίζνες και σύγχρονου λυρισμού... ενημερώνει βαθιά το ηχογραφημένο έργο του. Εναλλακτικά, θυμίζοντας τους Hoagy Carmichael, Irving Berlin, Robbie Robertson, Tim Hardin, και ο Scott Walker, ο Ackles δημιούργησε έναν εντελώς μοναδικό ήχο από αδέσποτα μέρη που αποτελούν ένα σύνολο που είναι τόσο ασυμβίβαστο όσο και ασυναγώνιστο."

Αν και ποτέ δεν κέρδισε ευρεία εμπορική επιτυχία, επηρέασε άλλους καλλιτέχνες, ειδικά Βρετανούς τραγουδιστές-τραγουδοποιούς όπως ο Έλβις Κοστέλο, ο Έλτον Τζον και ο Φιλ Κόλινς, οι οποίοι δήλωσαν όλοι θαυμαστές του Άκλς. Μετά το θάνατο του Ακλς, ο Κοστέλο είπε, «Είναι μυστήριο για μένα γιατί τα υπέροχα τραγούδια του δεν είναι περισσότερο γνωστά».

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url