Δισκοθήκη: Prefab Sprout νοσταλγικές στιγμές

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Prefab Sprout είναι ένα αγγλικό ποπ συγκρότημα από τον Witton Gilbert, στην κομητεία Durham που έγινε γνωστό κατά τη δεκαετία του 1980. Σχηματίστηκαν το 1978 από τους αδερφούς Paddy και Martin McAloon και μαζί με τη τραγουδίστρια, κιθαρίστα και πληκτρίστρια Wendy Smith το 1982, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ Swoon με αποδοχή από τους κριτικούς το 1984. Τα επόμενα άλμπουμ τους,  έχουν περιγραφεί από τον Paul Lester του The Guardian ως "μερικοί από τους πιο όμορφους και έξυπνους δίσκους της εποχής τους". Ο frontman Paddy McAloon θεωρείται ένας από τους σπουδαίους τραγουδοποιούς της εποχής του και το συγκρότημα έχει πιστωθεί με την παραγωγή μερικών από την πιο "αγαπημένη" ποπ μουσική των δεκαετιών του 1980 και του 1990.

Εννέα από τα άλμπουμ τους έφτασαν στο Top 40 στο UK Albums Chart και ένα από τα σινγκλ τους, το "The King of Rock 'n' Roll", έφτασε στο νούμερο 7 στο UK Singles Chart. Τα άλλα δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος περιλαμβάνουν τα "When Love Breaks Down" και "Cars and Girls". Τα τελευταία χρόνια, ο Paddy McAloon έχει διατηρήσει το όνομα Prefab Sprout ως σόλο έργο.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url