Δισκοθήκη: Pavement με τραγουδιστή Ελληνικής καταγωγής

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Pavement είναι ένα αμερικανικό indie rock συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Stockton της Καλιφόρνια το 1989. Για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας τους, το γκρουπ αποτελούνταν από τους Stephen Malkmus (φωνητικά και κιθάρα), Scott Kannberg (κιθάρα και φωνητικά), Mark Ibold (μπάσο), Steve West (ντραμς) και Bob Nastanovich (κρουστά και φωνητικά). Αρχικά σχεδιάστηκε ως έργο ηχογράφησης, το συγκρότημα στην αρχή απέφευγε τις δημοσιογραφικές ή ζωντανές εμφανίσεις, ενώ προσέλκυσε σημαντική underground προσοχή με τις πρώτες του κυκλοφορίες. Σταδιακά εξελισσόμενοι σε ένα πιο εκλεπτυσμένο συγκρότημα, οι Pavement ηχογράφησαν πέντε ολόκληρα άλμπουμ και δέκα EP κατά τη διάρκεια της δεκαετούς καριέρας τους, αν και διαλύθηκαν με κάποια σκληρότητα το 1999 καθώς τα μέλη προχώρησαν σε άλλα έργα. Το 2010, ανέλαβαν μια περιοδεία επανασύνδεσης με καλή αποδοχή, με μια άλλη διεθνή περιοδεία να βρίσκεται σε εξέλιξη το 2022 και το 2023.

Video Url

 

Αν και μόνο για λίγο τράβηξαν την προσοχή του mainstream με το σινγκλ "Cut Your Hair" το 1994, οι Pavement ήταν ένα επιτυχημένο indie rock συγκρότημα. Αντί να υπογράψουν με μια μεγάλη εταιρεία, όπως είχαν κάνει πολλοί από τους προγόνους τους της δεκαετίας του 1980, παρέμειναν υπογεγραμμένοι σε ανεξάρτητες δισκογραφικές σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους, συμπεριλαμβανομένων των Flying Nun και Matador. Συχνά έχουν περιγραφεί ως ένα από τα συγκροτήματα με τη μεγαλύτερη επιρροή που αναδύθηκαν από το αμερικανικό underground της δεκαετίας του '90. Ορισμένοι εξέχοντες μουσικοί κριτικοί, όπως ο Robert Christgau και ο Stephen Thomas Erlewine, τους χαρακτήρισαν το καλύτερο συγκρότημα της δεκαετίας του 1990. 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url