Δισκοθήκη: Talk Talk το συγκρότημα του Mark Hollis

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Talk Talk ήταν ένα αγγλικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1981, με επικεφαλής τον Mark Hollis (φωνή, κιθάρα, πιάνο), τον Lee Harris (ντραμς) και τον Paul Webb (μπάσο). Το συγκρότημα πέτυχε  επιτυχία στα charts με τα synth-pop σινγκλ "Talk Talk" (1982), "It's My Life" και "Such a Shame" (και τα δύο το 1984) πριν προχωρήσει σε μια πιο πειραματική προσέγγιση που βασίζεται στην τζαζ και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό στο στα μέσα της δεκαετίας του 1980,[5] πρωτοπόρος σε αυτό που έγινε γνωστό ως post-rock. Οι Talk Talk σημείωσαν ευρεία κριτική επιτυχία στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο με τα σινγκλ "Life's What You Make It" (1985) και "Living in Another World" (1986). το 1988, κυκλοφόρησαν το τέταρτο άλμπουμ τους Spirit of Eden, το οποίο είχε αναγνωριστεί από τους κριτικούς αλλά εμπορικά ήταν ανεπιτυχές.

Η τριβή με το όνομα του συγκροτήματος, με την EMI, είχε ως αποτέλεσμα νομικές ενέργειες. Ο Webb έφυγε και το συγκρότημα μεταπήδησε στην Polydor για το τελευταίο τους στούντιο άλμπουμ, το Laughing Stock του 1991, αλλά λίγο αργότερα χωρίστηκε. Ο τραγουδιστής Mark Hollis κυκλοφόρησε ένα σόλο άλμπουμ το 1998 πριν αποσυρθεί από τη μουσική βιομηχανία. Πέθανε το 2019. Ο ιδρυτικός μπασίστας και ντράμερ του συγκροτήματος, ο Paul Webb και ο Lee Harris, έπαιξαν μαζί σε πολλά συγκροτήματα. 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url