Δισκοθήκη: My Bloody Valentine από τις ιδιαίτερες περιπτώσεις

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι My Bloody Valentine είναι ένα ιρλανδο-αγγλικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Δουβλίνο το 1983 και αποτελείται από το 1987 από ιδρυτικά μέλη Kevin Shields (φωνητικά, κιθάρα, δειγματολήπτης), Colm Ó Cíosóig (τύμπανα, δειγματολήπτης) με την Bilinda Butcher. (φωνητικά, κιθάρα) και Debbie Googe (μπάσο). Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από  ανδρόγυνα φωνητικά και ανορθόδοξες τεχνικές παραγωγής. Τους αποδίδεται η πρωτοπορία του είδους shoegaze της δεκαετίας του 1990.

Video Url

 

Μετά από αρκετές ανεπιτυχείς πρώιμες κυκλοφορίες και αλλαγές μέλους, οι My Bloody Valentine υπέγραψε στην Creation Records το 1988. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε αρκετά επιτυχημένα EP και τα άλμπουμ Isn't Anything (1988) και Loveless (1991) στην εταιρεία. Το τελευταίο συχνά περιγράφεται ως το magnum opus τους και ένα από τα καλύτερα ροκ άλμπουμ της δεκαετίας του 1990. Ωστόσο, το My Bloody Valentine αποσύρθηκε από την Creation μετά την κυκλοφορία του λόγω του μεγάλου κόστους παραγωγής του άλμπουμ. Το 1992, το συγκρότημα υπέγραψε με την Island Records και ηχογράφησε αρκετά άλμπουμ με ακυκλοφόρητο υλικό, παραμένοντας σε μεγάλο βαθμό ανενεργό.

Η Googe και ο Ó Cíosóig αποχώρησαν από το συγκρότημα το 1995 και τους ακολούθησε η Butcher το 1997. Μη μπορώντας να ολοκληρώσει τη συνέχεια του Loveless, ο Shields απομονώθηκε και, με τα δικά του λόγια, "τρελάθηκε". Το 2007, το My Bloody Valentine επανενώθηκε και στη συνέχεια ξεκίνησε μια παγκόσμια περιοδεία. Κυκλοφόρησαν τη συλλογή EP's 1988-1991 το 2012. Το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους, m b v, που καθυστερούσε πολύ, κυκλοφόρησε το 2013 και υποστηρίχθηκε από περαιτέρω περιοδείες.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url