Δισκοθήκη: Drake από την εποχή του Streaming

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Aubrey Drake Graham γεννημένος στις 24 Οκτωβρίου 1986) είναι Καναδός ράπερ, τραγουδιστής και ηθοποιός. Μια φυσιογνωμία με επιρροή στη σύγχρονη λαϊκή μουσική, ο Drake έχει πιστωθεί για τη διάδοση του τραγουδιού και των ευαισθησιών R&B στο hip hop. Κερδίζοντας αναγνώριση πρωταγωνιστώντας ως Τζίμι Μπρουκς στην εφηβική δραματική σειρά του CTV Degrassi: The Next Generation (2001–08), ο Drake ακολούθησε μια καριέρα στη μουσική κυκλοφορώντας το ντεμπούτο του mixtape Room for Improvement το 2006. Ακολούθησε αυτό με το mixtapes Comeback Season .  και So Far Gone (2009) πριν υπογράψουν με την Young Money Entertainment.

Τα τρία πρώτα άλμπουμ του Drake, Thank Me Later (2010), Take Care (2011) και Nothing Was the Same (2013), ήταν όλα κρίσιμες επιτυχίες και τον ώθησαν στην πρώτη γραμμή του χιπ χοπ. Το 2018, ο Drake κυκλοφόρησε το διπλό άλμπουμ Scorpion, το οποίο περιείχε τα Billboard Hot 100 νούμερο ένα σινγκλ "God's Plan", "Nice for What" και "In My Feelings". Το πολυαναμενόμενο έκτο άλμπουμ του Drake, Certified Lover Boy (2021), πέτυχε εννέα τοπ 10 επιτυχίες στο Hot 100, θέτοντας το τότε ρεκόρ για τις περισσότερες τοπ 10 επιτυχίες των ΗΠΑ από ένα άλμπουμ, με το βασικό του σινγκλ "Way 2 Sexy" να φτάνει στο νούμερο. ένα. Το 2022, ο Drake κυκλοφόρησε το άλμπουμ Honestly, Nevermind εμπνευσμένο από το σπίτι και το συνεργατικό άλμπουμ, Her Loss, με τον 21 Savage.

 

Μεταξύ των καλλιτεχνών μουσικής με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, με πάνω από 170 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, ο Drake κατατάσσεται ως ο καλλιτέχνης ψηφιακού σινγκλ με την υψηλότερη πιστοποίηση στις Ηνωμένες Πολιτείες από την RIAA. Έχει κερδίσει τέσσερα βραβεία Grammy, έξι American Music Awards, ένα ρεκόρ 34 Billboard Music Awards, δύο Brit Awards και τρία Juno Awards. Ο Drake έχει πετύχει 11 νούμερο ένα επιτυχίες στο Billboard Hot 100 και κατέχει επιπλέον δίσκους των Hot 100. μία εβδομάδα , τα περισσότερα Hot 100 ντεμπούτα σε μία εβδομάδα και ο πιο συνεχής χρόνος στο Hot 100 (431 εβδομάδες). Έχει επιπλέον τα περισσότερα σινγκλ στο νούμερο ένα στα τσαρτ R&B/Hip-Hop Airplay, Hot R&B/Hip-Hop Songs, Hot Rap Songs και Rhythmic Airplay.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url