Δισκοθήκη: Deftones, Αμερικάνικο ροκ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Deftones είναι μια αμερικανική εναλλακτική μέταλ μπάντα που δημιουργήθηκε στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια το 1988. Δημιουργήθηκαν από τους Chino Moreno (φωνή, κιθάρα), Stephen Carpenter (κιθάρα), Abe Cunningham (τύμπανα) και Dominic Garcia (μπάσο). Κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε ετών, η σύνθεση του συγκροτήματος άλλαξε αρκετές φορές, αλλά σταθεροποιήθηκε το 1993 όταν ο Κάνινγκχαμ επανήλθε μετά την αποχώρησή του το 1990. εκείνη τη στιγμή, ο Chi Cheng ήταν μπασίστας. Το lineup παρέμεινε σταθερό για δεκαπέντε χρόνια, με εξαίρεση τον πληκτρίστα και πικάπ Frank Delgado που προστέθηκε το 1999. Η πειραματική φύση του συγκροτήματος οδήγησε ορισμένους κριτικούς να τους περιγράψουν ως "οι Radiohead του metal".

Οι Deftones έχουν κυκλοφορήσει εννέα άλμπουμ από την ίδρυσή τους. Μετά την ολοκλήρωση της σύνθεσης το 1993, το συγκρότημα εξασφάλισε ένα συμβόλαιο ηχογράφησης με τη Maverick Records και στη συνέχεια κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους άλμπουμ Adrenaline το 1995. Προωθώντας το άλμπουμ περιοδεύοντας εξαντλητικά με άλλα συγκροτήματα στη σκηνή, οι Deftones κατάφεραν να αποκτήσουν μια ειδική βάση θαυμαστών μέσω του word του στόματος. Το δεύτερο άλμπουμ τους Around the Fur κυκλοφόρησε το 1997, έφτασε σε θέσεις στα chart μαζί με τα σινγκλ του και έγινε το πρώτο του συγκροτήματος που έλαβε πιστοποίηση από την RIAA. Το συγκρότημα βρήκε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία με το τρίτο τους άλμπουμ White Pony (2000), το οποίο είδε μια μετάβαση από τον προηγούμενο, πιο επιθετικό ήχο τους σε μια πιο πειραματική κατεύθυνση. Το βασικό σινγκλ του "Change (In the House of Flies)" είναι το πιο επιτυχημένο εμπορικά σινγκλ του συγκροτήματος και το κομμάτι "Elite" κέρδισε ένα βραβείο Grammy για την Καλύτερη Μέταλ Ερμηνεία. Ήταν επίσης το πρώτο από τα τρία άλμπουμ του συγκροτήματος που πιστοποιήθηκαν ως πλατινένιο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ομότιτλο τέταρτο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 2003.

 

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το διάσημο Diamond Eyes το 2010 και ξεκίνησε μια τριπλή περιοδεία με τους Alice in Chains και Mastodon σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Το έβδομο και το όγδοο άλμπουμ τους, Koi No Yokan (2012) και Gore (2016) αντίστοιχα, είδαν το συγκρότημα να συνεχίζει να κινείται σε μια ολοένα και πιο πειραματική κατεύθυνση και κυκλοφόρησαν με την αποδοχή των κριτικών. Το τελευταίο τους άλμπουμ, Ohms, κυκλοφόρησε στις 25 Σεπτεμβρίου 2020, λαμβάνοντας σημαντικούς κριτικούς επαίνους για την επιστροφή του στον πιο βαρύ ήχο του συγκροτήματος. Τον Μάρτιο του 2022, ανακοινώθηκε ότι ο μπασίστας Sergio Vega είχε αποχωρήσει από το συγκρότημα στις αρχές του 2021. Έχουν πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url