Δισκοθήκη: Ozzy Osbourne, ήταν στους Black Sabbath

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο John Michael "Ozzy" Osbourne (γεννημένος στις 3 Δεκεμβρίου 1948) είναι Άγγλος τραγουδιστής, τραγουδοποιός και τηλεοπτική προσωπικότητα. Έγινε γνωστός κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 ως ο βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος των Black Sabbath, κατά την οποία υιοθέτησε το παρατσούκλι "Prince of Darkness".

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Μπέρμιγχαμ, ο Osbourne έγινε ιδρυτικό μέλος των Black Sabbath το 1968 και έδωσε τα βασικά φωνητικά από το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους το 1970 στο Never Say Die! το 1978. Το συγκρότημα άσκησε μεγάλη επιρροή στην ανάπτυξη της χέβι μέταλ μουσικής, ιδιαίτερα στις κυκλοφορίες τους Paranoid, Master of Reality και Sabbath Bloody Sabbath. Ο Osbourne απολύθηκε από τους Black Sabbath το 1979 λόγω προβλημάτων με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, αλλά συνέχισε με μια επιτυχημένη σόλο καριέρα, κυκλοφορώντας 13 στούντιο άλμπουμ, τα πρώτα επτά από τα οποία έλαβαν πολυπλατινένιες πιστοποιήσεις στις ΗΠΑ. Ο Osbourne έχει επανενωθεί από τότε με τους Black Sabbath σε αρκετές περιπτώσεις. Επανήλθε το 1997 και βοήθησε στην ηχογράφηση του τελευταίου στούντιο άλμπουμ του γκρουπ, 13 (2013), προτού ξεκινήσουν μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία που τελείωσε με μια παράσταση τον Φεβρουάριο του 2017 στη γενέτειρά τους, το Μπέρμιγχαμ. Η μακροζωία και η επιτυχία του του χάρισε τον άτυπο τίτλο «Νονός του Μέταλ».

Οι συνολικές πωλήσεις άλμπουμ του Osbourne από τα χρόνια του στους Black Sabbath, σε συνδυασμό με τη σόλο δουλειά του, είναι πάνω από 100 εκατομμύρια. Εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλος των Black Sabbath και στο UK Music Hall of Fame ως σόλο καλλιτέχνης και ως μέλος του συγκροτήματος. Έχει τιμηθεί με αστέρια στο Hollywood Walk of Fame και στο Birmingham Walk of Stars. Στα Μουσικά Βραβεία MTV Europe 2014, έλαβε το Global Icon Award. Το 2015, ο Osbourne έλαβε το Ivor Novello Award for Lifetime Achievement από τη Βρετανική Ακαδημία Τραγουδιστών, Συνθετών και Συγγραφέων.

Το 2002, ο Osbourne έγινε τηλεοπτικός αστέρας του ριάλιτι, εμφανιζόμενος ως ο ίδιος στο ριάλιτι του MTV The Osbournes μαζί με τη σύζυγο και μάνατζερ Σάρον και τα δύο από τα τρία παιδιά τους, την Kelly και τον Jack. Συμπρωταγωνιστεί με τον Jack και την Kelly στην τηλεοπτική σειρά Ozzy & Jack's World Detour. Η τρίτη σεζόν της σειράς έκανε το ντεμπούτο της τον Ιούνιο του 2018.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url