Νίκησε την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός και πάτησε τετράδα

Μπορεί το ματς να άρχισε με λάθος από τον Ολυμπιακό και καλάθι για την Μπαρτσελόνα, ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν φανταστικά στο παιχνίδι και με σερί 13-0 έφθασαν να έχουν διψήφια διαφορά, με το σκορ 13-2, πριν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά από το τζάμπολ. Οι Πειραιώτες έπαιξαν εξαιρετικά στην άμυνα, έβγαλαν ενέργεια, ένταση και δεν επέτρεψαν τίποτα στους Ισπανούς. Αυτό τους έδωσε ώθηση και στο μπροστινό μέρος του παρκέ, με τους πρωταθλητές Ελλάδος να εμφανίζονται αρκετά αποτελεσματικοί, εκμεταλλευόμενοι καταστάσεις στο ανοικτό γήπεδο. «Κλειδί» στην «ερυθρόλευκη» πεντάδα ήταν ο Γουόρντ, αλλά τη διαφορά έκανε ο ασταμάτητος Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος είχε 12 πόντους και ο Ολυμπιακός έκλεισε το δεκάλεπτο στο 27-13 κι ενώ προηγουμένως είχε φθάσει μέχρι το +17 (27-10), σε μία τρομερή περίοδο για την ελληνική ομάδα.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Μπαρτσελόνα να γίνεται πιο παραγωγική, αλλά τον Ολυμπιακό να εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, με την ενέργεια που του έδωσαν και στις δύο πλευρές του παρκέ η ταυτόχρονη παρουσία των Γουόρντ, Τζόουνς και ΜακΚίσικ στην πεντάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο τελευταίος λειτούργησε σαν πλέι μέικερ, με τον Γουόκαπ να παίρνει ανάσες και τον Τζόσεφ να κάνει δύο γρήγορα φάουλ στην πρώτη περίοδο. Πάντως, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φθάσει στο +16 (42-26), 3:39 πριν το ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια «πλήρωσε» το γεγονός ότι επέτρεψε στους Καταλανούς να βρουν ρυθμό. Η «ερυθρόλευκη» άμυνα «χάλασε» και η Μπαρτσελόνα μείωσε σε 46-37 στο ημίχρονο, κερδίζοντας με 24-19 τη δεύτερη περίοδο.

 

Μετά την ανάπαυλα, το σκηνικό του αγώνα άλλαξε, καθώς η απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού έπεσε και η Μπαρτσελόνα, που μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια, μύρισε αίμα κι έκανε μία μεγάλη αντεπίθεση. Οι φιλοξενουμένοι κατάφεραν να «εξαφανίσουν» την «ερυθρόλευκη» διαφορά σε κάτι παραπάνω από δύο λεπτά, μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου, κάνοντας σερί 9-0, που έφερε και το 46-46. Ωστόσο, οι Πειραιώτες είχαν απάντηση στο ξέσπασμα των Ισπανών και με δικό τους 8-0 βρέθηκαν στο 54-46 (25’), αν και χρειάστηκαν τρία λεπτά για να σκοράρουν το πρώτο τους καλάθι στο δεύτερο ημίχρονο. Όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και η Μπαρτσελόνα πήγε στο +5 (64-59) στο 30’, κάνοντας επιμέρους 27-13 στην τρίτη περίοδο, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που ήταν στατικός επιθετικά και ευάλωτος στην άμυνα.

ERTNews