Δισκοθήκη: Bruno Mars, απολαυστικός με πολλές επιτυχίες

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Ο Peter Gene Hernandez (γεννημένος στις 8 Οκτωβρίου 1985), γνωστός επαγγελματικά ως Bruno Mars, είναι Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός δίσκων. Είναι γνωστός για τις σκηνικές του ερμηνείες, την ρετρό επίδειξη και για τις εμφανίσεις του σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών στυλ, όπως ποπ, R&B, funk, soul, reggae, disco και rock. Ο Mars συνοδεύεται από το συγκρότημά του, τους Hooligans, που παίζουν διάφορα όργανα, όπως ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, πιάνο, πλήκτρα, ντραμς και κόρνα, και επίσης υπηρετούν ως εφεδρικοί τραγουδιστές και χορευτές.

Video Url

 

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Χονολουλού της Χαβάης, ο Mars μετακόμισε στο Λος Άντζελες το 2003 για να ακολουθήσει μουσική καριέρα. Το 2009, συνίδρυσε την ομάδα παραγωγής The Smeezingtons, υπεύθυνη για διάφορα επιτυχημένα σινγκλ για τον ίδιο τον Mars και άλλους καλλιτέχνες. Έγινε διάσημος το 2010 χάρη στην επιτυχία του "Nothin' on You" του B.o.B και του "Billionaire" του Travie McCoy, τα οποία περιείχαν τα φωνητικά του. Εκείνη τη χρονιά, ο Mars κυκλοφόρησε το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του Doo-Wops & Hooligans, το οποίο συνδύαζε την ποπ με τη ρέγκε και το R&B. γέννησε τα διεθνή νούμερο ένα σινγκλ "Just the Way You Are", "Grenade" και "The Lazy Song". Αντλώντας έμπνευση από είδη ντίσκο, φανκ, ροκ, ρέγκε και σόουλ, το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του, Unorthodox Jukebox (2012), ήταν το πρώτο του νούμερο ένα στο Billboard 200. Συγκέντρωσε δύο τραγούδια του Billboard Hot 100, "Locked Out of Παράδεισος» και «When I Was Your Man».

Το 2014, ο Mars εμφανίστηκε στο "Uptown Funk" του Mark Ronson, το οποίο ήταν στην κορυφή διαφόρων μουσικών τσαρτ, περνώντας συνολικά δεκατέσσερις και επτά εβδομάδες στην κορυφή του Billboard Hot 100 και του UK Singles Chart, αντίστοιχα. Το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Mars, το R&B-focused 24K Magic (2016), έλαβε επτά βραβεία Grammy, κερδίζοντας τις κύριες κατηγορίες Άλμπουμ της Χρονιάς, Δίσκος της Χρονιάς και Τραγούδι της Χρονιάς. Το άλμπουμ έδωσε επίσης τα πέντε κορυφαία σινγκλ "24K Magic", "That's What I Like" (το έβδομο Billboard Hot 100 νούμερο ένα σινγκλ του) και ένα remix του "Finesse" με την Cardi B. Το 2021, οι Mars και Anderson . Ο Paak, ως Silk Sonic, κυκλοφόρησε το συνεργατικό στούντιο άλμπουμ An Evening with Silk Sonic, το οποίο εμβαθύνει στο R&B και τη soul της δεκαετίας του 1970 και οδηγήθηκε από το σινγκλ που κορυφώθηκε στο chart "Leave the Door Open". Έλαβε τέσσερα βραβεία Grammy, συμπεριλαμβανομένου του δίσκου της χρονιάς και του τραγουδιού της χρονιάς.

Ο Mars έχει πουλήσει πάνω από 130 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, καθιστώντας τον έναν από τους καλλιτέχνες με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Οκτώ από τα τραγούδια του έχουν φτάσει στο νούμερο ένα στο Billboard Hot 100 και οι περιοδείες συναυλιών του είναι μερικές από τις μεγαλύτερες εισπράξεις στην ιστορία. Έχει λάβει 15 βραβεία Grammy (συμπεριλαμβανομένων τριών βραβείων Record of the Year), τέσσερα Brit Awards, έντεκα American Music Awards, 13 Soul Train Awards και κατέχει τρία World Records Guinness, μεταξύ άλλων διακρίσεων. Συμμετείχε στις λίστες και τις κατατάξεις με τους καλύτερους τραγουδοποιούς της Music Week (2011) και τους Greatest of All Time Artists (2019) του Billboard, όπως το Time 100 και το Forbes Celebrity 100. Ο Mars έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης που έλαβε έξι τραγούδια με πιστοποίηση Diamond στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει θεωρηθεί ως σύμβολο της ποπ λόγω της επιρροής του καριέρας.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url