Δισκοθήκη: Gojira από την Ανδόρα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Gojira είναι ένα γαλλικό heavy metal συγκρότημα από τις Ondres. Ιδρύθηκε ως Godzilla το 1996, η σύνθεση της μπάντας - τα αδέρφια Joe (κορυφαία φωνητικά, ρυθμική κιθάρα) και Mario Duplantier (τύμπανα), Christian Andreu (κορυφαία κιθάρα) και Jean-Michel Labadie (μπάσο)- είναι η ίδια από τότε που άλλαξε το συγκρότημα Το όνομά του σε Gojira το 2001. Οι Gojira είναι γνωστοί για τα progressive και τεχνικά death metal στυλ και τους πνευματικούς, φιλοσοφικούς και περιβαλλοντικούς στίχους τους. Το συγκρότημα έχει περάσει «από την απόλυτη αφάνεια κατά το πρώτο μισό της καριέρας του στη ευρεία παγκόσμια αναγνώριση στο δεύτερο».

Τα δύο πρώτα άλμπουμ των Gojira, Terra Incognita (2001) και The Link (2003), και οι δυνατές ζωντανές εμφανίσεις εδραίωσαν τη φήμη τους ως κορυφαίο γαλλικό μέταλ συγκρότημα. Το Maciste All'Inferno ήταν μια παρτιτούρα βωβού κινηματογράφου που συντέθηκε και παρουσιάστηκε για μια παράσταση μιας νύχτας στο Μπορντό. Το τρίτο τους άλμπουμ, το αναγνωρισμένο από τους κριτικούς From Mars to Sirius (2005) με τα "Backbone", "The Heaviest Matter of the Universe" και "Flying Whales", καλύφθηκε από τον βρετανικό metal Τύπο. Στη συνέχεια, το συγκρότημα υπέγραψε με την Prosthetic Records, η οποία τους έδωσε πρόσβαση στη Βόρεια Αμερική. Το επόμενο άλμπουμ, The Way of All Flesh (2008), μπήκε στο Billboard 200 και αργότερα οι Gojira ξεκίνησαν την πρώτη τους περιοδεία στο εξωτερικό.

Το συγκρότημα άρχισε να ηχογραφεί το Sea Shepherd EP σε ένα πλαίσιο συνεργασίας που περιλάμβανε αρκετούς metal μουσικούς. Το 2011, οι Gojira υπέγραψαν με την Roadrunner Records. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε τους L'Enfant Sauvage (2012) και Magma (2016), οι οποίοι έφτασαν στο νούμερο τριάντα τέσσερα και είκοσι τέσσερα αντίστοιχα στο Billboard 200. Οι Gojira άφησαν το death metal για ένα πιο απλό στυλ στο Magma. Το 2020, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους σινγκλ στο Billboard, "Another World". Το Fortitude (2021)  ήταν το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ κατά την πρώτη εβδομάδα του.  

Οι Gojira έχουν κυκλοφορήσει επτά στούντιο άλμπουμ, τρία ζωντανά DVD και είναι το πρώτο γαλλικό συγκρότημα που βρίσκεται στην κορυφή του τσαρτ Billboard Hard Rock Albums. Οι Gojira θεωρούνται μία από τις πιο επιτυχημένες εξαγωγές της Γαλλίας στις ΗΠΑ. Το συγκρότημα έχει λάβει υποψηφιότητες για βραβεία Grammy για το καλύτερο ροκ άλμπουμ για το Magma και την καλύτερη μέταλ ερμηνεία για τα σινγκλ "Silvera" και "Amazonia". Οι Gojira κατέχουν το ρεκόρ της πιο δυνατής συναυλίας (και ήχου) που έχει καταγραφεί ποτέ στο Stade de France. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους, το συγκρότημα συμμετείχε στον περιβαλλοντικό ακτιβισμό, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των ζώων.

 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url