Δισκοθήκη: Fine Young Cannibals 2 άλμπουμ έδειξαν την αξία τους

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Fine Young Cannibals (FYC) ήταν ένα βρετανικό ποπ ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας το 1984, από τον μπασίστα David Steele, τον κιθαρίστα Andy Cox (και οι δύο πρώην των Beat) και τον τραγουδιστή Roland Gift (πρώην των Akrylykz) . Το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους του 1985 περιείχε το "Johnny Come Home" και μια διασκευή του "Suspicious Minds", δύο τραγούδια που ήταν στις κορυφαίες 40 επιτυχίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Το άλμπουμ τους του 1989, The Raw & the Cooked, έφτασε στην κορυφή των τσαρτ άλμπουμ του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και του Καναδά, και περιείχε τα δύο Billboard Hot 100 νούμερο ένα: "She Drives Me Crazy" και "Good Thing".

Video Url

 

Το 1990, το συγκρότημα κέρδισε δύο βραβεία Brit: το καλύτερο βρετανικό γκρουπ και το καλύτερο βρετανικό άλμπουμ (για το The Raw & the Cooked). Το όνομά τους προήλθε από την ταινία του 1960 All the Fine Young Cannibals με πρωταγωνιστές τους Robert Wagner και Natalie Wood.

Video Url

 

Video Url