Δισκοθήκη: Tracy Chapman με εντυπωσιακό πρώτο άλμπουμ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Tracy Chapman (γεννημένη στις 30 Μαρτίου 1964) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Η Τσάπμαν είναι περισσότερο γνωστή για τα σινγκλ της "Fast Car" και "Give Me One Reason".

Η Τσάπμαν υπέγραψε στην Elektra Records από τον Bob Krasnow το 1987. Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ, Tracy Chapman, το οποίο έγινε εμπορική επιτυχία, ενισχυμένη από την εμφάνισή της στη συναυλία Nelson Mandela 70th Birthday Tribute, και έλαβε την πιστοποίηση 6× Platinum από την Recording Industry Association of America. Το άλμπουμ έλαβε έξι υποψηφιότητες για βραβεία Grammy, συμπεριλαμβανομένης μιας για το Άλμπουμ της Χρονιάς, τρεις από τις οποίες κέρδισε. Καλύτερος νέος καλλιτέχνης, καλύτερη γυναικεία ποπ φωνητική ερμηνεία για το σινγκλ της "Fast Car" και Καλύτερο Σύγχρονο Φολκ Άλμπουμ. Το 1989, η Chapman κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της, Crossroads, το οποίο της χάρισε μια επιπλέον υποψηφιότητα για βραβείο Grammy για το καλύτερο σύγχρονο λαϊκό άλμπουμ. Το τρίτο της άλμπουμ, Matters of the Heart, ακολούθησε το 1992.

Το τέταρτο άλμπουμ της Τσάπμαν, New Beginning, κυκλοφόρησε το 1995 και έγινε άλλη μια παγκόσμια επιτυχία. Πιστοποιήθηκε 5× πλατινένιο από την RIAA και έδωσε το σινγκλ "Give Me One Reason", το οποίο κέρδισε στην Chapman το βραβείο Grammy για το καλύτερο ροκ τραγούδι. Πέντε χρόνια θα περάσουν πριν από την κυκλοφορία του πέμπτου άλμπουμ της, Telling Stories (2000). Το Let It Rain και το Where You Live ακολούθησαν το 2002 και το 2005, αντίστοιχα. Το πιο πρόσφατο στούντιο άλμπουμ της Chapman είναι το Our Bright Future, που κυκλοφόρησε το 2008. Το remastered άλμπουμ συλλογής Greatest Hits, το οποίο επιμελήθηκε η ίδια η Chapman, κυκλοφόρησε το 2015.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url