Δισκοθήκη: Dua Lipa Φωνή προσαρμοσμένη στους ήχους της εποχής

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Dua Lipa ( γεννημένη στις 22 Αυγούστου 1995) είναι Αγγλίδα και Αλβανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Διαθέτοντας φωνητικό εύρος μέτζο-σοπράνο, είναι γνωστή για τον χαρακτηριστικό ντίσκο-ποπ ήχο της. Η Λίπα έχει λάβει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων έξι Brit Awards, τρία βραβεία Grammy, δύο MTV Europe Music Awards, ένα MTV Video Music Award, δύο Billboard Music Awards, ένα American Music Award και δύο World Records Guinness. Το "No Lie" και το "New Rules" έχουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο προβολές το καθένα στο YouTube, με το "New Rules" να έχει φτάσει τις 2,7 δισεκατομμύρια προβολές.

Video Url

 

Αφού εργάστηκε ως μοντέλο, υπέγραψε συμβόλαιο με την Warner Bros. Records το 2014 και κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ της το 2017. Το άλμπουμ έφτασε στο νούμερο τρία στο UK Albums Chart και απέδωσε οκτώ σινγκλ, συμπεριλαμβανομένων των "Be the One", "IDGAF" , και το νούμερο ένα σινγκλ του Ηνωμένου Βασιλείου "New Rules", το οποίο έφτασε επίσης στο νούμερο έξι στις ΗΠΑ. Το άλμπουμ έχει πιστοποιηθεί ως πλατινένιο σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο και κέρδισε στη Λίπα τα Brit Awards για Βρετανίδα σόλο καλλιτέχνη και British Breakthrough Act το 2018.

Το σινγκλ της "One Kiss" του 2018 έφτασε στο νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο και έγινε το μακροβιότερο νούμερο ένα σινγκλ της χρονιάς από γυναίκα καλλιτέχνη, κερδίζοντας το Βραβείο Brit 2019 για το τραγούδι της χρονιάς. Το 2019 κέρδισε το βραβείο Grammy για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη, καθώς και το βραβείο Grammy για την καλύτερη ηχογράφηση χορού για τη συνεργασία της Silk City "Electricity". Αργότερα το ίδιο έτος, η Lipa κυκλοφόρησε το "Don't Start Now" ως το βασικό σινγκλ από το δεύτερο στούντιο άλμπουμ της, Future Nostalgia (2020). Φτάνοντας στο νούμερο δύο στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ και στο νούμερο τέσσερα στο αμερικανικό chart στο τέλος της χρονιάς, ήταν το πιο εμπορικά επιτυχημένο τραγούδι γυναίκας καλλιτέχνη στις ΗΠΑ το 2020. Τα σινγκλ της συνέχειας "Physical", "Break My Heart », και το «Levitating» μπήκε επίσης στην πρώτη δεκάδα, με το τελευταίο να φτάνει στο νούμερο ένα στο αμερικανικό chart τέλους έτους το 2021.

Το Future Nostalgia κέρδισε την αποδοχή των κριτικών και κέρδισε έξι υποψηφιότητες για Grammy—συμπεριλαμβανομένων Άλμπουμ της Χρονιάς, Δισκογραφία της Χρονιάς και Τραγούδι της Χρονιάς—και έγινε το πρώτο της νούμερο ένα άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το άλμπουμ βοήθησε τη Lipa να κερδίσει τους τίτλους της Βρετανίδας σόλο καλλιτέχνιδος και το βρετανικό άλμπουμ της χρονιάς στα Brit Awards 2021. Συμπεριλήφθηκε στη λίστα Time 100 Next το 2021.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url