Δισκοθήκη: Slipknot δύναμη στο σύγχρονο ροκ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Slipknot είναι ένα αμερικανικό heavy metal συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Des Moines της Αϊόβα το 1995 από τον  Shawn Crahan κρουστά, τον ντράμερ Joey Jordison και τον μπασίστα Paul Gray. Μετά από αρκετές αλλαγές σύνθεσης στα πρώτα του χρόνια, το συγκρότημα έμεινε σε εννέα μέλη για περισσότερο από μια δεκαετία: Crahan, Jordison, Gray, Craig Jones, Mick Thomson, Corey Taylor, Sid Wilson, Chris Fehn και Jim Root. Ο Γκρέι πέθανε στις 24 Μαΐου 2010 και αντικαταστάθηκε το 2011-2014 από τον κιθαρίστα Donnie Steele. Ο Jordison απολύθηκε από το συγκρότημα στις 12 Δεκεμβρίου 2013. Ο Steele έφυγε κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων για το .5: The Grey Chapter. Το συγκρότημα βρήκε αντικαταστάτες στους Alessandro Venturella στο μπάσο και Jay Weinberg στα ντραμς. Μετά την αποχώρηση του Jordison, από τον Δεκέμβριο του 2013 το μόνο ιδρυτικό μέλος στην τρέχουσα σύνθεση είναι ο κρουστός Crahan. Ο Fehn απολύθηκε επίσης από το συγκρότημα τον Μάρτιο του 2019 πριν από τη συγγραφή του We Are Not Your Kind και αντικαταστάθηκε από τον Michael Pfaff.

Video Url

 

Οι Slipknot είναι γνωστοί για την εικόνα που τραβάει την προσοχή, το επιθετικό στυλ μουσικής και τα ενεργητικά και χαοτικά ζωντανά σόου τους. Το συγκρότημα απέκτησε γρήγορα φήμη μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου άλμπουμ το 1999. Το επόμενο άλμπουμ του 2001, Iowa, αν και πιο σκοτεινό σε τόνο, έκανε το συγκρότημα πιο δημοφιλές. Μετά από μια σύντομη παύση, οι Slipknot επέστρεψαν το 2004 με το Vol. 3: (The Subliminal Verses), πριν προχωρήσει σε άλλη μια παύση και επιστρέψουν το 2008 με το τέταρτο άλμπουμ τους, All Hope Is Gone, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο αμερικανικό τσαρτ του Billboard 200. Μετά από άλλη μια μακρά παύση, οι Slipknot κυκλοφόρησαν το πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους, .5: The Grey Chapter, το 2014. Το έκτο στούντιο άλμπουμ τους, We Are Not Your Kind, κυκλοφόρησε στις 9 Αυγούστου 2019.Το έβδομο στούντιο άλμπουμ τους, The End, So Far, κυκλοφόρησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022. Το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει δύο ζωντανά άλμπουμ με τίτλο 9.0: Live and Day of the Gusano: Live in Mexico, ένα άλμπουμ συλλογής με τίτλο Antennas to Hell, και πέντε ζωντανά DVD. Το συγκρότημα έχει πουλήσει 30 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url