Δισκοθήκη: Whitesnake Είχαν φίλους και στην Ελλάδα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Whitesnake είναι ένα αγγλικό συγκρότημα σκληρής ροκ που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1978. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε αρχικά ως το συγκρότημα υποστήριξης του τραγουδιστή David Coverdale, ο οποίος είχε αποχωρήσει πρόσφατα από τους Deep Purple. Αν και το συγκρότημα εξελίχθηκε γρήγορα στη δική του οντότητα, ο Coverdale είναι το μόνο σταθερό μέλος σε όλη την ιστορία του.

Video Url

 

Οι Whitesnake γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και την Ιαπωνία στα πρώτα χρόνια της καριέρας τους. Τα άλμπουμ τους Ready an' Willing, Come an' Get It και Saints & Sinners έφτασαν όλα στην πρώτη δεκάδα του UK Albums Chart. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980, ωστόσο, ο Coverdale είχε βάλει στόχο  τη Βόρεια Αμερική, όπου ο Whitesnake παρέμενε σε μεγάλο βαθμό άγνωστος. Με την υποστήριξη της αμερικανικής δισκογραφικής Geffen Records, οι Whitesnake κυκλοφόρησαν το Slide It In το 1984, ακολουθούμενο από ένα ομώνυμο άλμπουμ το 1987, το οποίο έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία τους μέχρι σήμερα, πουλώντας πάνω από οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ και δημιουργώντας τα σινγκλ «Here I Go». Again» και «Is This Love». Οι Whitesnake υιοθέτησαν επίσης μια πιο σύγχρονη εμφάνιση, παρόμοια με τη glam metal σκηνή του Λος Άντζελες. Μετά την κυκλοφορία του Slip of the Tongue το 1989, ο Coverdale αποφάσισε να βάλει τους Whitesnake σε αναμονή για να κάνουν ένα διάλειμμα από τη μουσική βιομηχανία. Εκτός από μερικές βραχύβιες επανασυνδέσεις στη δεκαετία του 1990, οι Whitesnake παρέμειναν ως επί το πλείστον ανενεργοί μέχρι το 2003, όταν ο Coverdale συγκέντρωσε μια νέα σύνθεση για να γιορτάσει την 25η επέτειο του συγκροτήματος. Από τότε, οι Whitesnake έχουν κυκλοφορήσει άλλα τέσσερα στούντιο άλμπουμ και έχουν περιοδεύσει εκτενώς σε όλο τον κόσμο.

Ο πρώιμος ήχος των Whitesnake χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς ως μπλουζ ροκ, αλλά από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 το συγκρότημα άρχισε σιγά-σιγά να κινείται προς ένα πιο εμπορικά προσβάσιμο στυλ σκληρού ροκ. Θέματα όπως η αγάπη και το σεξ είναι κοινά στους στίχους των Whitesnake, οι οποίοι έχουν επικριθεί για την υπερβολική χρήση σεξουαλικών υπονοούμενων. Οι Whitesnake έχουν προταθεί για πολλά βραβεία κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, συμπεριλαμβανομένου του Best British Group στα Brit Awards το 1988. Έχουν επίσης εμφανιστεί σε λίστες με τα καλύτερα συγκροτήματα σκληρού ροκ όλων των εποχών από πολλά μέσα ενημέρωσης, ενώ τα τραγούδια και τα άλμπουμ τους έχουν εμφανιστεί σε πολλές λίστες "καλύτερων" από  το VH1 και το Rolling Stone .

Video Url

 

Video Url

 

Video Url