Δισκοθήκη: INXS από την Αυστραλία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι INXS (φωνητικό παιχνίδι στο "in excess") ήταν ένα αυστραλιανό ροκ συγκρότημα, που σχηματίστηκε ως The Farriss Brothers το 1977 στο Σίδνεϊ της Νέας Νότιας Ουαλίας. Τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος ήταν ο μπασίστας Garry Gary Beers, ο κύριος συνθέτης και πληκτρίστας Andrew Farriss, ο ντράμερ Jon Farriss, ο κιθαρίστας Tim Farriss, ο βασικός τραγουδιστής και κύριος στιχουργός Michael Hutchence και ο κιθαρίστας και σαξοφωνίστας Kirk Pengilly. Για 20 χρόνια, οι INXS είχαν σαν πόλο έλξης τον Hutchence, του οποίου η μαγνητική σκηνική παρουσία τον έκανε το επίκεντρο του συγκροτήματος. Αρχικά γνωστό για το new wave/pop στυλ τους, το συγκρότημα αργότερα ανέπτυξε ένα πιο σκληρό στυλ παμπ ροκ που περιλάμβανε funk και dance στοιχεία.

Το 1984, οι INXS έκαναν την πρώτη τους νούμερο ένα επιτυχία στην Αυστραλία με το "Original Sin". Το συγκρότημα θα σημειώσει αργότερα διεθνή επιτυχία στα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με τα επιτυχημένα άλμπουμ Listen Like Thieves, Kick και X, καθώς και τα σινγκλ "What You Need", "Need You Tonight" (του συγκροτήματος μόνο το νούμερο ένα σινγκλ των ΗΠΑ), "Devil Inside", "Never Tear Us Apart", "Suicide Blonde" και "New Sensation".

Μετά τον θάνατο του Hutchence στις 22 Νοεμβρίου 1997, οι INXS έκαναν εμφανίσεις με αρκετούς  τραγουδιστές και περιόδευσαν και ηχογράφησαν με τον Jon Stevens ως τραγουδιστή, ξεκινώντας το 2000. Το 2005, μέλη των INXS συμμετείχαν στο Rock Star: INXS, μια τηλεοπτική σειρά ριάλιτι που κορυφώθηκε με την επιλογή του Καναδού J.D. Fortune ως νέου τραγουδιστή τους. Ο Ιρλανδός τραγουδιστής και συνθέτης Ciaran Gribbin αντικατέστησε τον Fortune ως τραγουδιστής το 2011. Κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στις 11 Νοεμβρίου 2012, οι INXS δήλωσαν ότι η παράσταση θα ήταν η τελευταία τους, αν και δεν ανακοίνωσαν την οριστική αποχώρηση του συγκροτήματος.

Οι INXS κέρδισαν έξι βραβεία της Αυστραλιανής Ένωσης Βιομηχανίας Ηχογράφησης (ARIA), συμπεριλαμβανομένων τριών για το "Best Group" το 1987, το 1989 και το 1992. το συγκρότημα εισήχθη στο Hall of Fame ARIA το 2001. Οι INXS έχουν πουλήσει πάνω από 80 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας τους ένα από τα μουσικά έργα με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών στην Αυστραλία.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url