Δισκοθήκη: National μια μπάντα για όσους παρακολουθούν την μουσική στον 21ο αιώνα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι National είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα από το Σινσινάτι του Οχάιο, που δημιουργήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το 1999. Το συγκρότημα αποτελείται από τον Matt Berninger (φωνητικά), τα δίδυμα αδέρφια Aaron Dessner (κιθάρα, πιάνο, πλήκτρα) και Bryce Dessner (κιθάρα, πιάνο, πλήκτρα), καθώς και τα αδέρφια Scott Devendorf (μπάσο) και Bryan Devendorf (τύμπανα). Η Carin Besser δεν είναι μέλος του συγκροτήματος, αλλά έχει γράψει στίχους για το συγκρότημα μαζί με τον σύζυγό της, Berninger, από το άλμπουμ του 2007 Boxer.

Video Url

 

Ιδρυμένοι από τους Matt Berninger, Aaron Dessner, Scott Devendorf και Bryan Devendorf, οι The National κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους, The National (2001), στην Brassland Records, μια ανεξάρτητη δισκογραφική που ιδρύθηκε από τον Aaron και τον δίδυμο αδερφό του, Bryce Dessner. Ο Bryce, ο οποίος είχε βοηθήσει στην ηχογράφηση του άλμπουμ, σύντομα εντάχθηκε στο συγκρότημα, συμμετέχοντας ως πλήρες μέλος στην ηχογράφηση της συνέχειας του, Sad Songs for Dirty Lovers (2003).

Αφήνοντας πίσω τις καθημερινές τους δουλειές, οι National υπέγραψαν με την Beggars Banquet Records και κυκλοφόρησαν το τρίτο τους στούντιο άλμπουμ, Alligator (2005), με ευρεία αποδοχή από τους κριτικούς. Το τέταρτο και το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, Boxer (2007) και High Violet (2010), αύξησαν σημαντικά την έκθεσή τους. Το 2013, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το έκτο στούντιο άλμπουμ του, Trouble Will Find Me, το οποίο ήταν υποψήφιο για βραβείο Grammy. Το 2017 το συγκρότημα κυκλοφόρησε το άλμπουμ Sleep Well Beast, το οποίο κέρδισε το συγκρότημα ένα βραβείο Grammy. Το όγδοο στούντιο άλμπουμ τους, I Am Easy to Find, κυκλοφόρησε στις 17 Μαΐου 2019.

Τέσσερα από τα άλμπουμ του συγκροτήματος συμπεριλήφθηκαν στη λίστα του NME του 2013 με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών του NME.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url