Δισκοθήκη: Curved Air με την Sonja Kristina

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Curved Air είναι ένα αγγλικό progressive rock συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1970 από μουσικούς με μικτό καλλιτεχνικό υπόβαθρο, συμπεριλαμβανομένου του κλασικού, του φολκ και του ηλεκτρονικού ήχου. Ο ήχος που προκύπτει από το συγκρότημα είναι ένα μείγμα progressive rock, folk rock και fusion με κλασικά στοιχεία. Οι Curved Air κυκλοφόρησαν οκτώ στούντιο άλμπουμ, τα τρία πρώτα από τα οποία μπήκαν στο βρετανικό Top 20, και είχαν ένα σινγκλ με επιτυχία με το "Back Street Luv" (1971) που έφτασε στο νούμερο 4 στο UK Singles Chart.

Video Url

 

Ένα από τα συγκροτήματα που συμμετείχαν στην έκρηξη prog της Βρετανίας στα τέλη της δεκαετίας του '60, οι Curved Air σχηματίστηκαν στις αρχές του 1970 από τον βιολονίστα Darryl Way, απόφοιτο του Βασιλικού Κολλεγίου Μουσικής, και δύο πρώην μέλη του Sisyphus  Francis Monkman και ο ντράμερ Florian Pilkington-Miksa. Προσθέτοντας τον μπασίστα Robert Martin,.

Το κουαρτέτο αρχικά συνήλθε για να συνοδέψει το μιούζικαλ του παραγωγού Galt McDermott Who the Murderer Was. Ήταν ο ΜακΝτέρμοτ που πρότεινε, μόλις έκλεισε η επίδειξη, να προσθέσουν την τραγουδίστρια Sonja Kristina, με την οποία είχε δουλέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο. .

 

Video Url

 

Video Url