Δισκοθήκη: White Stripes Θα θέλαμε να συνεχίσουν

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι White Stripes ήταν ένα αμερικανικό ροκ ντουέτο από το Ντιτρόιτ που δημιουργήθηκε το 1997. Το συγκρότημα αποτελούνταν από τους Jack White (τραγουδοποιός, φωνητικά, κιθάρα, πιάνο και μαντολίνο) και Meg White (ντραμς και φωνητικά). Μετά την κυκλοφορία πολλών σινγκλ και τριών άλμπουμ στη μουσική σκηνή του Ντιτρόιτ, οι White Stripes αναδείχθηκαν το 2002 ως μέρος της σκηνής αναβίωσης του garage rock.

Video Url

 

Τα επιτυχημένα και αναγνωρισμένα άλμπουμ τους White Blood Cells και Elephant τράβηξαν την προσοχή από μια μεγάλη ποικιλία μέσων ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το σινγκλ "Seven Nation Army", το οποίο χρησιμοποίησε μια κιθάρα και ένα πεντάλ οκτάβας για να δημιουργήσει το εναρκτήριο riff, έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια τους. Το συγκρότημα ηχογράφησε δύο ακόμη άλμπουμ, το Get Behind Me Satan το 2005 και τον Icky Thump το 2007, και διαλύθηκε το 2011 μετά από μια μακρά παύση από την εκτέλεση και την ηχογράφηση.

Οι White Stripes χρησιμοποίησαν μια προσέγγιση χαμηλής πιστότητας στη γραφή και την ηχογράφηση. Η μουσική τους περιείχε μια συγχώνευση επιρροών από garage rock και blues και μια ωμή απλότητα σύνθεσης, διασκευής και απόδοσης. Το ντουέτο διακρίθηκε επίσης για την αισθητική μόδας και σχεδίασής τους που περιείχε έναν απλό χρωματικό συνδυασμό κόκκινου, λευκού και μαύρου—που χρησιμοποιήθηκε σε κάθε άλμπουμ και εξώφυλλο που κυκλοφόρησε το συγκρότημα—καθώς και για τη γοητεία του συγκροτήματος με το νούμερο τρία.

Η δισκογραφία του συγκροτήματος αποτελείται από έξι στούντιο άλμπουμ, δύο ζωντανά άλμπουμ, ένα εκτεταμένο παιχνίδι (EP), μια ταινία συναυλίας, ένα ντοκιμαντέρ περιοδείας, 26 σινγκλ και 14 μουσικά βίντεο. Τα τρία τελευταία άλμπουμ τους κέρδισαν το βραβείο Grammy για το καλύτερο άλμπουμ εναλλακτικής μουσικής. Το 2015, το Rolling Stone τους ονόμασε το έκτο καλύτερο δίδυμο όλων των εποχών.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url