Δισκοθήκη: Barry Manilow από τους συνεχιστές του Frank Sinatra

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Barry Manilow (γεννημένος Barry Alan Pincus, 17 Ιουνίου 1943) είναι Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός με καριέρα που εκτείνεται σε επτά δεκαετίες. Οι επιτυχίες του περιλαμβάνουν τα "Could It Be Magic", "Mandy", "I Write the Songs", "Can't Smile Without You" και "Copacabana (At the Copa)".

Video Url

 

Έχει ηχογραφήσει και κυκλοφορήσει 51 Top 40 σινγκλ στο Adult Contemporary Chart, συμπεριλαμβανομένων 13 που χτύπησαν το νούμερο ένα, 28 εμφανίστηκαν στην πρώτη δεκάδα και 36 στο τοπ 20. Ο Manilow έχει κυκλοφορήσει 13 πλατινένια και έξι πολυπλατινένια άλμπουμ. Αν και δεν είναι αγαπημένος καλλιτέχνης των μουσικών κριτικών, ο Manilow έχει επαινεθεί από τους συνομηλίκους του στη βιομηχανία ηχογράφησης, συμπεριλαμβανομένου του Frank Sinatra, ο οποίος αναφέρθηκε στη δεκαετία του 1970 να λέει, "He's next."

Εκτός από την παραγωγή και τη διασκευή άλμπουμ για τον ίδιο και άλλους καλλιτέχνες, ο Manilow έχει γράψει και ερμηνεύσει τραγούδια για μιούζικαλ, ταινίες και διαφημίσεις για εταιρείες όπως τα McDonald's, Pepsi-Cola και Band-Aid. Έχει προταθεί για βραβείο Grammy (κερδίζοντας μία φορά) ως παραγωγός, ενορχηστρωτής και ερμηνευτής συνολικά δεκαπέντε φορές (και σε κάθε δεκαετία) από το 1973 έως το 2015. Έχει επίσης παράγει άλμπουμ υποψήφια για Grammy για τις Bette Midler, Dionne Warwick, Nancy Wilson και Sarah Vaughan. Ο Manilow έχει πουλήσει περισσότερους από 85 εκατομμύρια δίσκους ως σόλο καλλιτέχνης παγκοσμίως, καθιστώντας τον έναν από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url