Δισκοθήκη: Cure Από τα μακροβιότερα συγκροτήματα σε επιτυχία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Cure είναι ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1978 στο Crawley του Δυτικού Σάσεξ.Σε πολλές αλλαγές σύνθεσης από τη δημιουργία του συγκροτήματος, ο κιθαρίστας, ο βασικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Robert Smith παρέμεινε το μόνο σταθερό μέλος. Το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος, Three Imaginary Boys (1979), μαζί με αρκετά πρώιμα σινγκλ, τοποθέτησαν το συγκρότημα στα post-punk και new wave κινήματα που είχαν ξεπηδήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ξεκινώντας με το δεύτερο άλμπουμ τους, Seventeen Seconds (1980), το συγκρότημα υιοθέτησε ένα νέο, όλο και πιο σκοτεινό και βασανισμένο στυλ, το οποίο, μαζί με τη σκηνική εμφάνιση του Smith, είχε ισχυρή επιρροή στο αναδυόμενο είδος του gothic rock καθώς και στην υποκουλτούρα που τελικά διαμορφώθηκε γύρω από το είδος.

Video Url

 

Μετά την κυκλοφορία του τέταρτου άλμπουμ του συγκροτήματος, Pornography (1982), ο Smith εισήγαγε μια μεγαλύτερη ποπ ευαισθησία στη μουσική του συγκροτήματος και στη συνέχεια απέκτησαν παγκόσμια επικρατούσα επιτυχία. Η συλλογή των σινγκλ τους Standing on a Beach (1986) πούλησε τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως μέχρι το 1989, και έφτασαν στο εμπορικό τους αποκορύφωμα με τα άλμπουμ Disintegration (1989) και Wish (1992). Οι The Cure έχουν κυκλοφορήσει 13 στούντιο άλμπουμ, δύο EP, πάνω από 30 σινγκλ και έχουν πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, 4:13 Dream, κυκλοφόρησε το 2008. Οι Cure εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2019.

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url