Δισκοθήκη: Isley Brothers, επιτυχίες σε 8 δεκαετίες

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Isley Brothers είναι ένα αμερικανικό μουσικό συγκρότημα με καταγωγή από το Σινσινάτι του Οχάιο, που ξεκίνησε ως φωνητικό τρίο αποτελούμενο από τους αδελφούς O'Kelly Isley Jr., Rudolph Isley και Ronald Isley τη δεκαετία του 1950.Με μια καριέρα που εκτείνεται σε πάνω από οκτώ δεκαετίες, το συγκρότημα έχει απολαύσει μια από τις «μακροβιότερες, πιο σημαντικές και ποικιλόμορφες σταδιοδρομίες στο πάνθεον της λαϊκής μουσικής».

Video Url

 

Μαζί με έναν τέταρτο αδερφό, τον Βέρνον, το συγκρότημα ερμήνευσε γκόσπελ μουσική μέχρι τον θάνατο του Βέρνον λίγα χρόνια μετά τη σύστασή του. Αφού μετακόμισε στη Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του 1950, το συγκρότημα είχε τις πρώτες του επιτυχίες κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων ετών και έγινε γνωστό το 1959 με το τέταρτο σινγκλ τους, "Shout", που γράφτηκε από τα τρία αδέρφια, το οποίο έγινε το πρώτο τους σινγκλ στο chart. στο Billboard Hot 100 και πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Στη δεκαετία του 1960, το συγκρότημα ηχογράφησε τραγούδια για μια ποικιλία δισκογραφικών, συμπεριλαμβανομένου του 20 κορυφαίου σινγκλ "Twist and Shout" και του σινγκλ της Motown "This Old Heart of Mine (Is Weak for You)", πριν ηχογραφήσει και κυκλοφορήσει το βραβευμένο με  Grammy-  "It's Your Thing" στη δική τους δισκογραφική, T-Neck Records.

Η συμπερίληψη των μικρότερων αδερφών Ernie Isley (κορυφαία κιθάρα, ντραμς) και Marvin Isley (μπάσο) και του κουνιάδου του Rudolph Chris Jasper (πλήκτρα, συνθεσάιζερ), το 1973 μετέτρεψε το αρχικό φωνητικό τρίο σε ένα πλήρες συγκρότημα και οδήγησε στο η ομάδα φτάνει στο απόγειο της επιτυχίας της. Για την επόμενη ολόκληρη δεκαετία, ηχογράφησαν μια σειρά από άλμπουμ με κορυφαίες πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των 3 + 3, Between the Sheets και The Heat Is On, με το τελευταίο να κορυφώνεται στο νούμερο ένα στο Billboard 200 chart. Το εξαμελές συγκρότημα διαλύθηκε το 1983, με τους Ernie, Marvin και Chris Jasper να σχηματίζουν το βραχύβιο spinoff συγκρότημα Isley-Jasper-Isley. Το παλαιότερο μέλος, ο O'Kelly, πέθανε το 1986. Στη συνέχεια, ο Rudolph και ο Ronald κυκλοφόρησαν άλμπουμ ως ντουέτο πριν ο Rudolph αποσυρθεί στη χριστιανική διακονία το 1989. Μετά από πολλές αλλαγές σύνθεσης, το υπόλοιπο δίδυμο Ronald και Ernie πέτυχε mainstream επιτυχία με τα άλμπουμ Mission to Please (1996), Eternal (2001) και Body Kiss (2003). Το Eternal δημιούργησε το top 20 hit "Contagious". Από το 2021, οι Isley Brothers συνεχίζουν να παίζουν υπό τη σύνθεση των Ronald και Ernie.

Οι Isley Brothers έχουν πουλήσει πάνω από 18 εκατομμύρια μονάδες μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με την πρώτη τους μεγάλη επιτυχία στα charts το 1959 ("Shout") και την τελευταία τους το 2001 ("Contagious"), είναι από τα λίγα γκρουπ που έχουν φτάσει ποτέ στο Billboard Hot 100 με νέα μουσική σε έξι διαφορετικές δεκαετίες. Δεκαέξι από τα άλμπουμ τους που βρέθηκαν στο Top 40 και δεκατρία από αυτά έχουν πιστοποιηθεί ως χρυσά, πλατινένια ή πολυπλατινένια από την RIAA. Τα αδέρφια έχουν τιμηθεί από πολλά μουσικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του Rock and Roll Hall of Fame, το οποίο τους εισήγαγε το 1992.Πέντε χρόνια αργότερα, προστέθηκαν στο Rockwalk του Χόλιγουντ και το 2003 εισήχθησαν στο Hall of Fame του Vocal Group.[9] Έλαβαν το βραβείο Grammy Lifetime Achievement το 2014.

Video Url

 

 

Video Url

 

 

Video Url

 

 

Video Url

 

 

Video Url

 

 

Video Url

 

 

Video Url