Δισκοθήκη: Rory Gallagher από τους καλύτερους κιθαρίστες

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Ο William Rory Gallagher (2 Μαρτίου 1948 – 14 Ιουνίου 1995)  ήταν Ιρλανδός κιθαρίστας, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός. Λόγω του δεξιοτεχνικού παιξίματός του, αλλά της σχετικής έλλειψης φήμης σε σύγκριση με κάποιους άλλους, έχει αναφερθεί ως «ο μεγαλύτερος κιθαρίστας που δεν έχετε ακούσει ποτέ», και επηρέασε έντονα άλλους κιθαρίστες. Ο Gallagher κατατάχθηκε ως ο 57ος καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών από το περιοδικό Rolling Stone.

Video Url

 

Γεννημένος στο Ballyshannon της κομητείας Donegal και μεγαλωμένος στο Cork, ο Gallagher σχημάτισε το συγκρότημα Taste στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και ηχογράφησε σόλο άλμπουμ κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1970 και του 1980. Τα άλμπουμ του έχουν πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Η δημοτικότητα και η παραγωγή του μειώθηκαν τη δεκαετία του 1980 λόγω των αλλαγών στη μουσική βιομηχανία και της κακής υγείας. Ο Gallagher έλαβε μεταμόσχευση ήπατος το 1995, αλλά πέθανε από επιπλοκές αργότερα το ίδιο έτος στο Λονδίνο σε ηλικία 47 ετών.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url