Δισκοθήκη: Arctic Monkeys ξεχωρίζουν στον 21ο αιώνα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Arctic Monkeys είναι ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Σέφιλντ το 2002. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Alex Turner (φωνητικά, κιθάρα, πλήκτρα), Jamie Cook (κιθάρα, πλήκτρα), Nick O'Malley (μπάσο, δεύτερα φωνητικά) και Matt Helders (τύμπανα, δεύτερα φωνητικά). Το πρώην μέλος του συγκροτήματος Andy Nicholson (μπάσο, φωνητικά) αποχώρησε από το συγκρότημα το 2006 λίγο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους.

Video Url

 

Οι Arctic Monkeys ανακοινώθηκαν ως μία από τις πρώτες μπάντες που ήρθαν στην προσοχή του κοινού μέσω του Διαδικτύου, με τους σχολιαστές να προτείνουν ότι αντιπροσώπευαν την πιθανότητα αλλαγής στον τρόπο με τον οποίο προωθούνται και διατίθενται στην αγορά οι νέες μπάντες Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (2006), έγινε το ντεμπούτο άλμπουμ με τις ταχύτερες πωλήσεις στην ιστορία των τσαρτ του Ηνωμένου Βασιλείου, και έχει χαιρετιστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ντεμπούτο άλμπουμ.Κέρδισε το καλύτερο βρετανικό άλμπουμ στα Brit Awards 2007. Το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος, Favorite Worst Nightmare (2007), έγινε επίσης γνωστό από τους κριτικούς και κέρδισε το καλύτερο βρετανικό άλμπουμ στα BRIT Awards 2008. Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν το Humbug (2009) και το Suck It and See (2011).

Η ευρύτερη διεθνής φήμη του συγκροτήματος ήρθε με την επιτυχία του πέμπτου άλμπουμ τους AM (2013) που γνώρισε μεγάλη επιτυχία από τους κριτικούς, το οποίο υποστηρίχθηκε από την παγκόσμια επιτυχία «Do I Wanna Know?». Ανέβηκε στην κορυφή  τεσσάρων charts του Billboard και πιστοποιήθηκε ως πλατινένιο στις ΗΠΑ. Στα Βραβεία BRIT 2014, το άλμπουμ έγινε το τρίτο τους που κέρδισε το βρετανικό άλμπουμ της χρονιάς.Το έκτο άλμπουμ τους, Tranquility Base Hotel & Casino (2018), ήταν μια σημαντική απόκλιση από την προηγούμενη δουλειά του συγκροτήματος και τις  κιθάρες, αντίθετα ήταν προσανατολισμένη στο πιάνο. Έλαβε υποψηφιότητα για το Καλύτερο Άλμπουμ Εναλλακτικής Μουσικής στα Βραβεία Grammy 2019, το δεύτερο που το έκανε μετά το Whatever People Say I Am, That's What I'm Not.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το συγκρότημα έγινε το πρώτο συγκρότημα ανεξάρτητης ετικέτας που έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο με τα πρώτα πέντε άλμπουμ του.Το συγκρότημα έχει κερδίσει επτά Brit Awards. κέρδισε τρεις φορές το καλύτερο βρετανικό συγκρότημα και το βρετανικό άλμπουμ της χρονιάς, και έγινε το πρώτο συγκρότημα που «έκανε το διπλό» (δηλαδή κέρδισε και στις δύο κατηγορίες) τρεις φορές. ένα βραβείο Mercury , ένα βραβείο Ivor Novello και 20 βραβεία NME. Επιπλέον, έχουν προταθεί για πέντε βραβεία Grammy,[ και έλαβαν υποψηφιότητες για το βραβείο Mercury το 2007, το 2013 και το 2018. Τόσο το Whatever People Say I Am, That's What I'm Not όσο και το AM περιλαμβάνονται στις λίστες του NME και σε διαφορετικές εκδόσεις των 500 Καλύτερων Άλμπουμ όλων των Εποχών του Rolling Stone.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url