Δισκοθήκη: Gary Numan έχει ένα δικό του ύφος

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Gary Anthony James Webb (γεννημένος στις 8 Μαρτίου 1958), γνωστός επαγγελματικά ως Gary Numan, είναι Άγγλος μουσικός. Μπήκε στη μουσική βιομηχανία ως frontman του new wave συγκροτήματος Tubeway Army. Αφού κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ με το συγκρότημα, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο σόλο άλμπουμ του The Pleasure Principle το 1979, φτάνοντας στην κορυφή του UK Albums Chart. Ενώ η εμπορική του δημοτικότητα κορυφώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με επιτυχίες όπως το "Are 'Friends' Electric?" και το "Cars" (και τα δύο έφτασαν στο νούμερο ένα στο UK Singles Chart), ο Numan διατηρεί μια λατρεία. Έχει πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια δίσκους.

Video Url

 

Ο Numan αντιμετώπισε έντονη εχθρότητα από κριτικούς και συναδέλφους μουσικούς στην αρχή της καριέρας του, αλλά έκτοτε θεωρείται πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής. Ανέπτυξε έναν χαρακτηριστικό ήχο που αποτελείται από βαριά αγκίστρια συνθεσάιζερ που τροφοδοτούνται από πεντάλ εφέ κιθάρας και είναι επίσης γνωστός για την χαρακτηριστική φωνή του και την ανδρόγυνη περσόνα του «android». Το 2017, έλαβε το βραβείο Ivor Novello, το Βραβείο Έμπνευσης, από τη Βρετανική Ακαδημία Τραγουδιστών, Συνθετών και Συγγραφέων.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url