Δισκοθήκη: Madonna ξεχώρισε για πολλά προσόντα της

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Madonna Louise Ciccone γεννημένη στις 16 Αυγούστου 1958) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός. Αναφέρεται ως η «Βασίλισσα της ποπ», η Madonna είναι γνωστή για τη συνεχή επανεφεύρεση και την ευελιξία της στη μουσική παραγωγή, τη σύνθεση τραγουδιών και την οπτική παρουσίαση. Έχει ξεπεράσει τα όρια της καλλιτεχνικής έκφρασης στην mainstream μουσική, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο σε κάθε πτυχή της καριέρας της.Τα έργα της, τα οποία ενσωματώνουν κοινωνικά, πολιτικά, σεξουαλικά και θρησκευτικά θέματα, έχουν προκαλέσει τόσο διαμάχη όσο και κριτική. Μια εξέχουσα πολιτιστική προσωπικότητα του 20ου και 21ου αιώνα, η Μαντόνα παραμένει μια από τις πιο «καλά τεκμηριωμένες φιγούρες της σύγχρονης εποχής», με μεγάλο αριθμό επιστημονικών κριτικών και λογοτεχνικών έργων για αυτήν, καθώς και ένα ακαδημαϊκό μίνι επιμέρους κλάδος αφιερωμένος στις σπουδές της με το όνομα Madonna.

Video Url

 

Η Madonna μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1978 για να ακολουθήσει μια καριέρα στον σύγχρονο χορό. Αφού έπαιξε ως ντράμερ, κιθαρίστας και τραγουδίστρια στα ροκ συγκροτήματα Breakfast Club και Emmy, έγινε σόλο αστέρι με το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ της, Madonna (1983). Το ακολούθησε με μια σειρά επιτυχημένων άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των μπεστ σέλερ όλων των εποχών Like a Virgin (1984), True Blue (1986) και The Immaculate Collection (1990) καθώς και των βραβευμένων με Grammy, Ray of Light (1998) και Confessions on a. Dance Floor (2005). Η Μαντόνα έχει συγκεντρώσει πολλά σινγκλ επιτυχίες σε όλη την καριέρα της, όπως τα "Like a Virgin", "La Isla Bonita", "Like a Prayer", "Vogue", "Take a Bow", "Frozen", "Music", " Hung Up», και «4 Minutes».

Η δημοτικότητα της Madonna ενισχύθηκε με ρόλους σε ταινίες όπως το Desperately Seeking Susan (1985), ο Dick Tracy (1990), το A League of Their Own (1992) και το Evita (1996). Ενώ η τελευταία της χάρισε ένα βραβείο Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, πολλές από τις άλλες ταινίες της έλαβαν κακές κριτικές. Ως επιχειρηματίας, η Madonna ίδρυσε την εταιρεία Maverick το 1992. Περιλάμβανε τη Maverick Records, μια από τις πιο επιτυχημένες δισκογραφικές εταιρείες που διοικούνται από καλλιτέχνες στην ιστορία. Τα άλλα εγχειρήματά της περιλαμβάνουν επωνυμίες μόδας, γραπτά έργα, κέντρα υγείας και κινηματογραφική παραγωγή. Συνεισφέρει σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, έχοντας ιδρύσει το Ray of Light Foundation το 1998 και το Raising Malawi το 2006.

Με πωλήσεις άνω των 300 εκατομμυρίων δίσκων παγκοσμίως, η Madonna είναι η γυναίκα καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Είναι η πιο επιτυχημένη σόλο καλλιτέχνης στην ιστορία του αμερικανικού τσαρτ του Billboard Hot 100 και έχει πετύχει τα περισσότερα σινγκλ από γυναίκα στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Με έσοδα άνω των 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα εισιτήρια συναυλιών της, παραμένει η γυναίκα καλλιτέχνης με τις περισσότερες εισπράξεις παγκοσμίως. Το Forbes ανακήρυξε τη Madonna ως την ετήσια γυναικεία μουσικό με τις μεγαλύτερες κερδοφορίες, ένα ρεκόρ 11 φορές σε τέσσερις δεκαετίες (δεκαετίες 1980-2010). Εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 2008, τον πρώτο χρόνο συμμετοχής της. Η Madonna κατατάχθηκε ως η καλύτερη γυναίκα στη μουσική από το VH1 και ως η καλύτερη καλλιτέχνης μουσικών βίντεο ποτέ από το MTV και το Billboard. Το Rolling Stone την κατέταξε επίσης μεταξύ των μεγαλύτερων καλλιτεχνών και των μεγαλύτερων τραγουδοποιών όλων των εποχών.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url