Δισκοθήκη: Simply Red πάντα ακούγονται ευχάριστα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Simply Red είναι ένα βρετανικό σόουλ και ποπ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Μάντσεστερ το 1985. Ο βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος είναι ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Mick Hucknall, ο οποίος, όταν το συγκρότημα διαλύθηκε αρχικά το 2010, ήταν το μόνο αρχικό μέλος που είχε απομείνει. Από την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους στούντιο άλμπουμ Picture Book (1985), είχαν δέκα τραγούδια που έφτασαν στο top 10 στο UK Singles Chart, συμπεριλαμβανομένων των "Holding Back the Years" και "If You Don't Know Me by Now", και τα δύο. που έφτασε στο νούμερο ένα στο αμερικανικό Billboard Hot 100. Είχαν πέντε νούμερο ένα άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το άλμπουμ τους του 1991, Stars, να είναι ένα από τα άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία των βρετανικών τσαρτ.

Στα Brit Awards 1992 και 1993, έλαβαν το βραβείο Καλύτερου Βρετανικού Ομίλου. Έλαβαν τρεις υποψηφιότητες για βραβεία Grammy: Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης το 1987 και "Holding Back the Years" και "If You Don't Know Me by Now" για την Καλύτερη Ποπ Ερμηνεία από ντουέτο ή ομάδα με φωνητικά. Το συγκρότημα επανασχηματίστηκε το 2015. Οι Simply Red έχει πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια άλμπουμ.

Video Url

 

 

Video Url

 

 

Video Url