Δισκοθήκη: Talking Heads έχουν την δική τους ιστορία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Talking Heads ήταν ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1975 στη Νέα Υόρκη και δραστηριοποιήθηκε μέχρι το 1991. Το συγκρότημα αποτελούνταν από τους Ντέιβιντ Μπερν, γεννημένου στη Σκωτία (βασικά φωνητικά, κιθάρα), Κρις Φραντς (τύμπανα), Τίνα Γουέιμουθ (μπάσο) και Τζέρι Χάρισον (πλήκτρα, κιθάρα). Περιγράφεται ως «ένα από τα πιο αναγνωρισμένα συγκροτήματα της δεκαετίας του '80», το συγκρότημα βοήθησε στην πρωτοπορία της new wave μουσικής ενσωματώνοντας στοιχεία πανκ, έντεχνης ροκ, φανκ και παγκόσμιας μουσικής με μια ανήσυχη, καθαρή εικόνα. 

Video Url

 

Ως πρώην μαθητές σχολείων τέχνης που συμμετείχαν στην πανκ σκηνή της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του 1970, οι Talking Heads κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους το 1977, Talking Heads: 77, με θετικές κριτικές.[10] Συνεργάστηκαν με τον Βρετανό παραγωγό Brian Eno σε μια τριάδα από κυκλοφορίες που έγιναν γνωστές από τους κριτικούς - More Songs About Buildings and Food (1978), Fear of Music (1979) και Remain in Light (1980) - οι οποίες συνδύασαν τις ευαισθησίες τους στο καλλιτεχνικό σχολείο με την επιρροή από καλλιτέχνες όπως ο Parliament-Funkadelic και ο Fela Kuti. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, συμπεριέλαβαν επιπλέον μουσικούς στην ηχογράφηση τους 

sessions και show, κυρίως ο κιθαρίστας Adrian Belew, ο keyboardist Bernie Worrell, η τραγουδίστρια Nona Hendryx και ο μπασίστας Busta Jones.

Μετά από ένα διάλειμμα, οι Talking Heads έφτασαν στο εμπορικό τους αποκορύφωμα το 1983 με την επιτυχία των ΗΠΑ στο Top 10 "Burning Down the House" από το άλμπουμ Speaking in Tongues και κυκλοφόρησαν την ταινία συναυλίας Stop Making Sense, σε σκηνοθεσία Jonathan Demme. Για αυτές τις παραστάσεις, ενώθηκαν με τον Worrell, τον κιθαρίστα Alex Weir, τον κρουστό Steve Scales και τους τραγουδιστές Lynn Mabry και Ednah Holt. Το 1985, οι Talking Heads κυκλοφόρησαν το άλμπουμ τους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, Little Creatures. Παρήγαγαν ένα άλμπουμ soundtrack για την ταινία του Byrne True Stories (1986) και κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους άλμπουμ, το Naked (1988) που επηρεάστηκε από παγκόσμιους ρυθμούς, πριν διαλυθούν το 1991. Χωρίς τον Byrne, τα άλλα μέλη του συγκροτήματος έπαιξαν με το όνομα Shrunken Heads και κυκλοφόρησαν ένα άλμπουμ, No Talking, Just Head, as the Heads το 1996.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url