Ο 'καναπές' κερδίζει τις εντυπώσεις: Το El Camino έχει μεγαλύτερη απήχηση από το Joker σε λιγότερο χρόνο

Ο 'καναπές' κερδίζει τις εντυπώσεις:  Το El Camino έχει μεγαλύτερη απήχηση από το Joker σε λιγότερο χρόνο

Αναμφισβήτητα εξελίσσεται σε μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της χρονιάς ο Joker.

Είναι ευχάριστο ότι ξεσηκώθηκαν από τους καναπέδες τους και πήγαν στις κινηματογραφικές αίθουσες ακόμα και κάποιοι που έχουν να πάνε σινεμά εδώ και μήνες, αν όχι χρόνια.

Ελπίζω ότι αυτό δεν είναι μία στιγμιαία μόδα, αλλά θα έχει κάποια, έστω μικρή συνέχεια και δεν θα συμβεί αυτό που συνήθως έχουμε στις καλλιτεχνικές κυρίως ταινίες που παίζονται στο ετήσιο φεστιβάλ του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ, δηλαδή ενώ προσέρχονται εκατοντάδες στις βραδιές του φεστιβάλ, μετά στις μεμονωμένες προβολές μέσα στη χρονιά των καλλιτεχνικών ταινιών στις αίθουσες είναι ελάχιστοι.

Αυτό είναι μία πικρή αλήθεια, έστω και αν δεν αρέσει σε μερικούς και θα θέλαμε να διατυπώσετε, αν έχετε τις αντιρρήσεις σας.

Εδώ και χρόνια επαναλαμβάνουμε συνέχεια ότι το άλμπουμ τελείωσε. Μερικοί από εσάς που πρέπει να παραδεχθώ ότι με τον χρόνο μειώνονται μου έλεγαν ότι δεν είναι έτσι. Η άποψη μου είναι ότι ενώ υπάρχουν ακόμα καλά άλμπουμ οι νέοι δεν τα ακούν και όπως και να το κάνουμε αυτοί καθορίζουν τις τάσεις που έρχονται.

Όπως θα διαβάσατε στην είδηση που δημοσιεύσαμε από την Αγγλία, το 15% των νέων μέχρι 25 ετών δεν έχει ακούσει ποτέ στη ζωή του ένα άλμπουμ, ενώ το 42% δεν τα ακούει ολόκληρα, αλλά αποσπασματικά από μουσικές πλατφόρμες.

Επιστρέφουμε στον κινηματογράφο, βλέποντας στο Netflix την ταινία 'El Camino' : A Breaking Bad Movie σκεφτόμουν ότι αυτά που συμβαίνουν στην μουσική, παράλληλα συμβαίνουν και στον κινηματογράφο, δεν λέω κάτι καινούργιο, ήδη εδώ και καιρό οι διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες έχουν αντικαταστήσει τα σινεμά.

Η συνέχεια του καταπληκτικού Breaking Bad βγήκε στο Netflix πριν από 2 μέρες και από αυτά που διαβάζω θα προσελκύσει πολύ περισσότερους θεατές σε 2 μέρες, από όσα εισιτήρια έκανε ο Joker σε 10 και πολύ φοβάμαι ότι δυστυχώς στα επόμενα χρόνια οι κινηματογραφικές αίθουσες θα μετατρέπονται σε supermarket ή άλλα πολυκαταστήματα.

Η ταινία El Camino που διηγείται το τι απέγινε ο Jesse Pinkman που υποδύεται ο Aaron Paul έχει την δυναμική της σειράς και είναι σίγουρο ότι θα αρέσει στα εκατομμύρια των οπαδών του Breaking Bad και του Better Call Saul.

Τι κρίμα που μάθαμε για τον θάνατο του Robert Forster την ημέρα προβολής της ταινίας στην οποία έχει ένα σημαντικό ρόλο που μπορεί να του χαρίσει υποψηφιότητες για βραβεία.

Γιάννης Πετρίδης