Δεν θα απολογηθεί ο Μαρινάκης για τα στημένα

Δεν θα απολογηθεί ο Μαρινάκης για τα στημένα

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θα προσέλθει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για να απολογηθεί κατηγορούμενος για κακουργήματα στη δική για τα στημένα.

Ο δικηγόρος του προέδρου του Ολυμπιακού ανέφερε σήμερα στην πρόεδρο του δικαστηρίου ότι «παρόλο που επιθυμία του κ. Μαρινάκη και επιθυμία μας ήταν σταθερά να έρθει» για την απολογία του, δεν προτίθεται να το κάνει για δύο «προβλήματα μείζονος σημασίας», όπως τα χαρακτήρισε.

Το πρώτο ότι, όπως τόνισε ο συνήγορος, «κάθε παρουσία του κ. Μαρινάκη σε χώρο δικαστηρίου παράγει δημοσιεύματα και φωτογραφίες που παίρνουν παγκόσμιες διαστάσεις. Και του δημιουργούν μια λογοδοσία κάθε φορά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε τράπεζες και ανταγωνιστές. Είναι ζημιογόνος σε τεράστιο βαθμό για τη συμμετοχή του σε διαγωνισμούς για ανάληψη έργων».

Το δεύτερο ότι, «ο κ. Μαρινάκης νόσησε από κορονοϊό, βεβαίως το ξεπέρασε, αλλά σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των επιστημόνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεν παράγονται αντισώματα του ιού που να προστατεύουν και όσους νοσούν και όσους προσεγγίζουν νοσούντες. Βέβαια γίνονται αρκετά τεστ, οι ποδοσφαιριστές κάνουν κάθε τρεις μέρες. Χθες, έγινε αγιασμός και ο κ. Μαρινάκης επισκέφτηκε τους παίκτες. Αλλά αυτά, κυρία πρόεδρε, είναι δύο προβλήματα που δημιουργούν εμπόδιο στο να έρθει. Ωστόσο επειδή σέβομαι την επαναλαμβανόμενη τοποθέτησή σας, ότι θα πρέπει να προσέρχονται για απολογία όσοι κατηγορούνται για κακουργήματα, αν μου πείτε, θα έρθει.

Πρόεδρος: Επιτρέπει ο νόμος να μην εμφανιστούν οι κατηγορούμενοι, καταλαβαίνετε όμως ότι όταν πρόκειται για κακούργημα, το δικαστήριο πρέπει να τους έχει μπροστά του και να ερωτηθούν για ό,τι χρειαστεί.

Δημακόπουλος: Αν μου πείτε ότι πρέπει να γίνει, τι να πω, θα υποστεί το βάσανο των όσων προανέφερα να έρθει... Αλλά υπάρχουν αυτά τα μείζονα προβλήματα

Πρόεδρος: Να το σκεφτείτε και να μας πείτε.

Πηγή: Η Εφημερίδα των συντακτών