Γιούνκερ: Εδώ συνεργάζομαι με τον ακροδεξιό εταίρο του κ. Τσίπρα και η απάντηση του Καμμένου

Γιούνκερ: Εδώ συνεργάζομαι με τον ακροδεξιό εταίρο του κ. Τσίπρα και η απάντηση του Καμμένου

«Ακροδεξιό» χαρακτήρισε ο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τον «κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα» στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες με τον νέο καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαντώντας στην ερώτηση για το πώς μπορεί να συνεργαστεί με τους υπουργούς που προέρχονται από τον κυβερνητικό εταίρο του κ. Κουρτς, το Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας (FPÖ), έκανε αναφορά στον εταίρο του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον ως «ακροδεξιό».

«Εδώ συνεργάζομαι με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα, έχω συνεργαστεί με τα ακροδεξιά κόμματα της Βουλγαρίας, της Σλοβενίας και αλλού, γιατί μεγαλοποιείτε το θέμα της Αυστρίας και εθελοτυφλείτε όταν πρόκειται για άλλες περιπτώσεις;» αναρωτήθηκε ο κ. Γιούνκερ, τασσόμενος «εναντίον κάθε προκατάληψης» απέναντι στη νέα κυβέρνηση της Αυστρίας.

«Πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει ξεκάθαρη φιλοευρωπαϊκή στάση κι αυτό είναι που έχει αξία για μένα» δήλωσε χαρακτηριστικά για την κυβέρνηση Κουρτς ο κ. Γιούνκερ.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Απάντηση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έδωσε ο Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στον Real Fm, ο κ. Καμμένος ειρωνεύτηκε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Έκανε τη δήλωση νύχτα, κάνει κρύο στις Βρυξέλλες, ήταν τέτοιες οι συνθήκες που μπορεί να με μπέρδεψε με τον Βορίδη ή τον Γεωργιάδη» και σημείωσε πως ο πρόεδρος της ΕΕ, «όπως ο καθένας, έχει τα ελάττωματά του».

Ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι «έχει μία καλή σχέση με τον κ. Γιούνκερ», διευκρινίζοντας ότι «δεν συνηθίζει να με χαστουκίζει φιλικά όπως τον κ. Βενιζέλο ή να με φιλάει όπως τον κ. Σαμαρά».

«Οι εκλεκτικές σχέσεις του κ. Γιούνκερ με την αυστριακή και νεοναζιστική ακροδεξιά δεν κρύβονται, όσο και αν προσπαθεί να βρει ανυπόστατες και σαθρές δικαιολογίες. Είναι κακοήθεια εκ μέρους του Προέδρου της Κομισιόν να εξισώνει το νεοναζιστικό κόμμα της Αυστρίας με το κεντρώο και πατριωτικό κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναζητώντας άλλοθι για να δικαιολογήσει τη στάση του» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, καταλήγοντας «και είναι δυστυχώς προφανέστατο ποιοι πολιτικοί ενισχύουν με τη στάση τους την ακροδεξιά στην Ευρώπη. Και μετά χύνουν κροκοδείλια δάκρυα…».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος