Σπουδαία χαρακτήρισε ο νικητής των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να μην απαντήσει στις κυρώσεις Ομπάμα με απέλαση Αμερικανών διπλωματών.

 

Ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι θα αξιολογήσει τις κινήσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, στις 20 Ιανουαρίου 2017, πριν αποφασίσει πώς θα αντιδράσει η Μόσχα έναντι της Ουάσινγκτον.

 

«Σπουδαία η κίνηση για αναβολή από τον Β. Πούτιν», ανέφερε μέσω Twitter ο κ. Τραμπ, προσθέτοντας: «Πάντα γνώριζα ότι ήταν πολύ έξυπνος».

 

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διέταξε την Πέμπτη την απέλαση 35 Ρώσων οι οποίοι θεωρείται ότι εργάζονται για τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών στο έδαφος των ΗΠΑ, ενώ επέβαλε και χωριστές κυρώσεις σε δύο ρωσικές υπηρεσίες για τη φερόμενη ως εμπλοκή τους στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

 

Στο μεταξύ, οι Ρώσοι διπλωμάτες που κηρύχθηκαν «ανεπιθύμητοι» καθώς χαρακτηρίστηκαν από την Ουάσιγκτον πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών κατασκοπείας, θα φύγουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για την Ρωσία την 1η Ιανουαρίου, ανέφερε το γραφείο Tύπου της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

 


Πηγή: naftemporiki.gr