Έχω επισημάνει αρκετές φορές ότι η εξωτερική μας πολιτική δεν είναι και ότι το καλύτερο. Εντάξει αυτούς έχουμε, αυτά μπορούν, με αυτά πρέπει να μάθουμε να ζούμε. Όμως το να ανακατεύετε ο ένας υπουργός σε θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητας του είναι εξαιρετικά επικίνδυνο όταν πρόκειται για ανάμειξη στην εξωτερική μας πολιτική.

 

Ο υπουργός αμύνης έχει αρκετή δόση από την λεγόμενη Ελληνική μαγκιά και αν μη τι άλλο, είναι ακατάλληλος για να χειρίζεται τα εξωτερικά μας θέματα.

 

Μιλώντας με φίλους προχθές σχολίασα τις δηλώσεις του για πρωθυπουργό γειτονικής χώρας, προβλέποντας άσχημες εξελίξεις.

 

Αλλο είναι να κάνουμε τον έξυπνο στο καφενείο που έχει καταντήσει η χώρα μας και άλλο να σχολιάζουμε κοροϊδευτικά έναν πρωθυπουργό γειτονικής, τυπικά έστω σύμμαχης χώρας.

 

Πρέπει ο Τσίπρας να τραβήξει το αυτί στον φίλο του, εκτός και αν οι δηλώσεις έγιναν με δική του υπόδειξη.

 

 

Κώστας Ζουγρής

 

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα για την υπόθεση στην Καθημερινή

 

Προσωπική «βεντέτα» Καμμένου με Αγκυρα επισκιάζει την επίσημη διπλωματία

 

 

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και προσωπικά του Πάνου Καμμένου, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής απάντησε με το τραγούδι «των αθανάτων το κρασί» στις «βολές» που εξαπέλυσε εναντίον του νωρίτερα η Αγκυρα.

«Αφού το τουρκικό ΥΠΕΞ και οι εδώ προσκυνημένοι θεωρούν την ΕΟΚΑ τρομοκράτες Καταδικάστε με τιμή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter ο υπουργός Άμυνας,  

Όλα ξεκίνησαν από την επιλογή του κ. Καμμένου να απαντήσει ο ίδιος, ως υπουργός Αμυνας και με εμφανώς μη διπλωματικό ύφος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος προβαίνει σε «ηλίθιες δηλώσεις», την ώρα που, όπως ανέφερε, προσκυνά ζητώντας συγχώρεση από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

 

Το βράδυ της Παρασκευής, σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση - απάντηση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κάλεσε τον κ. Καμμένο να αποφύγει παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής, «ενεργώντας υπεύθυνα και με σοβαρότητα», κατηγορώντας τον παράλληλα ότι «δεν είναι ικανός να αξιολογεί και να βλέπει τις εξελίξεις με κοινή λογική».

 

«Η στάση του Έλληνα υπουργού Άμυνας, ο οποίος έχασε την ικανότητα κρίσης του τόσο που πριν από λίγες μέρες βράβευσε τις οργανώσεις που σχετίζονται με την ΕΟΚΑ και που εμπλέκονται σε πράξεις βίας και τρομοκρατίας στην Κύπρο, ζημιώνουν τις προσπάθειες συνεργασίας που επιχειρήσαμε να αναπτύξουμε μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε επίσης το τουρκικό ΥΠΕΞ.