Συμπαθής ο Obama, αλλά όλοι οι ξένοι ακολουθούν πολιτικές που συμφέρει τις χώρες τους. Εμείς επιμένουμε στην πάρτη μας , στις παρέας μας, στις ομάδες μας και τα κόμματα μας. 'Δεν τσουλάει η ομάδα' έτσι, γιατί μια χώρα είναι σαν ομάδα ενωμένη, διαφορετικά δεν έχει προκοπή. Ούτε ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου δεν μπορούμε να κάνουμε, Αν τα μέλη της κυβέρνησης ήταν θρησκευόμενοι, θα έριχναν τα προβλήματα στην Θεϊκή θέληση, τώρα τα ρίχνουν στο κακό ΔΝΤ, στην Μέρκελ, στον Σόιμπλε, στην βροχή, οπουδήποτε αλλού εκτός από τον εαυτό μας και ζούνε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα, σαν ένα κακό παραμύθι.

 

Κάθε μέρα μιζέρια, κάθε χρόνο με το Πολυτεχνείο τα ίδια, έχουμε εναποθέσει στην σημαντική αυτή επέτειο για την δημοκρατία όλα μας τα πιστεύω. Το Πολυτεχνείο είναι για μας ότι είναι η Μέκκα για τους Μωαμεθανούς.

 

Δεν θέλει κανείς να πάμε μπροστά, από την μία έχουμε τους βολεμένους, που δεν καταλαβαίνουν ότι κι αυτοί, αργά ή γρήγορα δεν θα γλυτώσουν, και από την άλλη τους 'καταραμένους' που δεν είχαν την προνοητικότητα να γραφτούν σε κάποιο κόμμα, ή να φύγουν στο εξωτερικό.

 

Συζητήσεις για το αν πετύχαμε αυτό που θέλαμε με την επίσκεψη Obama, οι Αμερικάνοι έδωσαν μεγαλύτερη σημασία στην επίσκεψη του στην Ακρόπολη και σχεδόν καθόλου στις πολιτικές συζητήσεις. Πρέπει η κυβέρνηση να βρει τρόπο να προσεγγίσει τον Τραμπ και να σταματήσουν τα στελέχη τους να κάνουν επικριτικές δηλώσεις γι' αυτόν, οι Αμερικάνοι δεν τρώνε κουτόχορτο, οι μυστικές τους υπηρεσίες είναι άριστα οργανωμένες.

 

Κώστας Ζουγρής