Επίθεση με χειροβομβίδα σημειώθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα στη γαλλική πρεσβεία, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός.

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δύο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μαύρη μοτοσικλέτα πέταξαν τη χειροβομβίδα περνώντας μπροστά από την πρεσβεία. Η χειροβομβίδα εξερράγη στην είσοδο, με αποτέλεσμα από θραύσματα να τραυματιστεί ο αστυνομικός φρουρός.


Τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική πρεσβεία

Οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που απέκλεισαν την περιοχή.
Αυτή την ώρα είναι κλειστή η Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα, από την οδό Σέκερη μέχρι τη Λεωφόρο Αμαλίας, και η οδός Ακαδημίας από την οδό Κανάρη μέχρι τη Βασ. Σοφίας.

 

Το σημείο της επίθεσης βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή και προκαλεί ανησυχίες εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ελλάδα.
Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις κάμερες, όσο Βουλής, όσο και πρεσβείας, που πιστεύουν ότι θα έχουν καταγράψει τη διαδρομή της μοτοσικλέτας.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική. gr, ρεπορτάζ Μάκη Συνοδινού

 

Πίνοντας πικρό Γαλλικό καφέ μετά την είδηση:

 

http://www.apotis4stis5.com/lists-f/19024-10-86