Beatles: Έρχεται το ντοκιμαντέρ της πρώτης επίσκεψής τους στις ΗΠΑ σε παραγωγή Martin Scorcese

Beatles
Photo by Wikimedia Commons

To 1964 οι Beatles πέρασαν για πρώτη φορά τον Ατλαντικό Ωκεανό

Ένα νέο ντοκιμαντέρ για την πρώτη επίσκεψη των Beatles στην Αμερική πρόκειται να προβληθεί από την πλατφόρμα Disney+, προς το τέλος της φετινής χρονιάς. Το "Beatles '64" όπως θα ονομάζεται, αποτελεί μια παραγωγή του θρυλικού σκηνοθέτη Martin Scorcese, ωστόσο τη σκηνοθεσία έχει ανάλαβει ο David Tedeschi, γνωστός μεταξύ άλλων από τη συμμετοχή του στο George Harrison: Living in the Material World, το 2011. Το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο στις 29 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει πλάνα που μέχρι σήμερα δεν έχουν δει ποτέ οι οπαδοί των Beatles. 

Η άφιξη στη Νέα Υόρκη

Συγκεκριμένα το "Beatles '64" θα καταγράψει την υστερία γύρω από την επίσκεψη των Beatles κατά την άφιξη της στην αμερικανική μεγαλούπολη, όπου μεταξύ άλλων έδωσαν και την ιστορική πλέον εμφάνιση τους στο διάσημο εκείνη την εποχή "The Ed Sullivan Show". Συμπαραγωγοί του εγχειρήματος είναι οι Paul McCartney, Ringo Starr, Olivia Harrison, Sean Ono Lennon, Margaret Bodde, Jonathan Clyde και Mikaela Beardsley. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου :

"Η ταινία περιλαμβάνει σπάνια πλάνα που γυρίστηκαν από τους πρωτοπόρους ντοκιμαντερίστες Άλμπερτ και Ντέιβιντ Μέισλες, όμορφα προσαρμοσμένα σε τεχνολογία 4Κ, από την Park Road Post στη Νέα Ζηλανδία. Η εμφάνιση από την πρώτη αμερικανική συναυλία των Beatles στο Κολοσσαίο της Ουάσιγκτον, DC και οι εμφανίσεις τους στον Ed Sullivan Show έχουν εκ νέου επεξεργαστεί από τη WingNut Films και τον Giles Martin."

Θυμηθείτε εδώ το κλασικό I Want to Hold Your Hand από την ιστορική εμφάνιση των Beatles στο Ed Sullivan Show: