Τραγικό. Θρήνος στη Χαλκιδική για τη 13χρονη που σκοτώθηκε από κεραυνό - Πώς έγινε το κακό

Το τραγικό γεγονός συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής (28/6/24) στην παραλία του Ποσειδίου, στη Χαλκιδική όπου ο κεραυνός σκότωσε ένα 13χρονο κορίτσι. Οπως έγινε γνωστό, η ανήλικη κατάγεται από τα Μουδανιά. Το μεσημέρι πήγε με τους γονείς της στη «Μύτη» για μπάνιο. Η οικογένεια βγήκε από το νερό επειδή άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς.

«Το κακό συνέβη την ώρα που μάζευαν τα πράγματά τους στην παραλία. Τότε έπεσε ο κεραυνός και χτύπησε το κορίτσι. Μάλλον φορούσε κάτι μεταλλικό πάνω του, ενδεχομένως αλυσίδα με σταυρό ή κάποιο βραχιόλι», είπε στο «Eleftherostypos.gr» η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά. Ο πατέρας δεν έπαθε το παραμικρό, ενώ η μητέρα «εκτοξεύτηκε» αρκετά μέτρα μακριά, χωρίς όμως να τραυματιστεί.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε την ανήλικη στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας. Ωστόσο, οι γιατροί δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν. Σύμφωνα με τη δήμαρχο, επί αρκετή ώρα οι διασώστες του ΕΚΑΒ, αλλά και οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας, προσπαθούσαν να σώσουν το παιδί κάνοντας ΚΑΡΠΑ, αλλά μάταια.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Χαλκιδικής επικρατούσε από το πρωί σφοδρή κακοκαιρία, με καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και έντονη κεραυνική δραστηριότητα για αρκετή ώρα.