Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Threads, τον νέο ανταγωνιστή του Twitter

Η εφαρμογή κυκλοφόρησε το απόγευμα της Τετάρτης, μια μέρα πριν από το προγραμματισμένο ντεμπούτο της. Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, δήλωσε ότι «ξεπέρασε τις 2 εκατομμύρια εγγραφές τις πρώτες δύο ώρες».

Η εφαρμογή Threads του Instagram, μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που είναι έτοιμη να γίνει ο βασικός ανταγωνιστής του Twitter, είναι πλέον διαθέσιμη σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η εφαρμογή, η οποία κυκλοφόρησε το απόγευμα της Τετάρτης, μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη πρεμιέρα της, επιτρέπει στους χρήστες να εγγραφούν απευθείας από τον λογαριασμό τους στο Instagram. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες μπορούν να συνδεθούν με τους λογαριασμούς τους στο Threads.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, δημοσίευσε στο Threads το απόγευμα της Τετάρτης ότι η εφαρμογή «ξεπέρασε τις 2 εκατομμύρια εγγραφές τις πρώτες δύο ώρες».

Η εφαρμογή επιτρέπει την πρόσβαση σε μια ροή κειμένου σύντομης μορφής που περιορίζεται σε 500 χαρακτήρες ανά ανάρτηση, με τη δυνατότητα προσθήκης φωτογραφιών και βίντεο. Οι αναρτήσεις θα περιλαμβάνουν περιεχόμενο από λογαριασμούς που ακολουθούν οι χρήστες, καθώς και από δημιουργούς που προτείνονται από τον αλγόριθμο της πλατφόρμας. Οι χρήστες μπορούν να συμμετάσχουν κάνοντας like, αφήνοντας comments, αναδημοσιεύοντας  και κοινοποιώντας στους λογαριασμούς τους στο Instagram.

Ενώ οι περισσότερες δυνατότητες του Threads μιμούνται εκείνες του Twitter, το περιβάλλον μοιάζει με αυτό του Instagram. Το Threads εντάσσεται σε μια αυξανόμενη λίστα από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Bluesky και το Spill, καθώς και παλαιότερους ανταγωνιστές όπως το Mastodon, με σκοπό να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του Twitter στη κατηγορία του microblogging.

Μόλις συνδεθούν, οι νέοι χρήστες που έχουν λογαριασμούς Instagram, ενημερώνονται ότι ο λογαριασμός τους πρέπει να διατηρήσει τα ίδια usernames, αλλά μπορούν να έχουν διαφορετικό βιογραφικό και link με τα προφίλ τους. Οι επαληθευμένοι χρήστες του Instagram θα μπορούν να μεταφέρουν τα check marks τους και στο Threads. Στη συνέχεια, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν αν θα ακολουθήσουν όλους τους λογαριασμούς που ακολουθούν ήδη στο Instagram, ακόμη και αυτούς που δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στο Threads.

Στο πρώτο του post, ο Zuckerberg έγραψε «Let’s do this. Welcome to Threads» με ένα emoji μιας φλόγας, ενώ από τα μεγάλα ονόματα που έχουν πρώιμη πρόσβαση είναι η Jennifer Lopez και ο Tom Brady, καθώς και το HBO και η Teen Vogue.

Οι οδηγίες και οι κανονισμοί του Instagram θα εφαρμοστούν και στο Threads και οι χρήστες μπορούν να αναφέρουν τυχόν παραβιάσεις. Όπως και στο Twitter, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να αποκρύψουν συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις από τις ροές τους. Οι λογαριασμοί που οι χρήστες έχουν ήδη αποκλείσει στο Instagram θα αποκλειστούν αυτόματα και στo Threads. 

Πριν από την κυκλοφορία της νέας πλατφόρμας, η Meta φέρεται να είχε παραχωρήσει σε επιλεγμένους δημιουργούς πρώιμη πρόσβαση για να δοκιμάσουν τις δυνατότητές του και να ενθαρρύνουν τους χρήστες να συμμετάσχουν. 

Προς το παρόν, η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας της ανάγκης συμμόρφωσης με τους αυστηρούς κανόνες της ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Δυστυχώς για την ώρα, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα μόνο μέσω iOS ή Android. Δεν υπάρχει έκδοση για υπολογιστές σε αυτό το στάδιο και η Meta δεν μπορούσε να πει πότε θα κυκλοφορήσει μια τέτοια έκδοση. Η εταιρία δήλωσε επίσης ότι δεν θα υπάρχουν διαφημίσεις στο Threads φέτος, αλλά άφησε ανοιχτή την πόρτα για διαφημίσεις στο μέλλον.