Αποκαλύφθηκε στην Σουηδία το «Impossible Statue», το πρώτο γλυπτό φτιαγμένο από AI

Instagram @sandvikcoromant_hq

«The Impossible Statue», το πρώτο παγκοσμίως γλυπτό από AI
αποκαλύφθηκε στο Tekniska Museet, το Εθνικό Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας στη Σουηδία.

Στο Tekniska Museet, το Εθνικό Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας στη Σουηδία, αποκαλύφθηκε το πρώτο γλυπτό στον κόσμο που φιλοτεχνήθηκε με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Στο μοντέρνο αριστούργημα μηχανικής, που φέρει την επωνυμία «The Impossible Statue», αξιοποιούνται συλλογικά οι αισθητικές προσεγγίσεις πέντε θρυλικών γλυπτών, των Michelangelo, Rodin, Käthe Kollwitz, Takamura Kotaro και Augusta Savage.

Το βάρους 500 κιλών και ύψους 1,5 μέτρων γλυπτό προέκυψε από την συνεργασία της εταιρείας συμβούλων The A.I. Framework και της εταιρείας μηχανικών-μηχανολόγων Sandvik, η οποία ειδικεύεται στην κοπή μετάλλων. «Μέσω αρμονικής ενσωμάτωσης τεχνητής νοημοσύνης και μηχανολογίας, με επιτυχία αναστήσαμε κάποιους από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες παλαιότερων εποχών, δίνοντας νέα πνοή στη διαχρονική δεξιοτεχνία τους», δήλωσε εκπρόσωπος της Sandvik.

 

 

Σύμφωνα με την ομάδα που δημιούργησε το έργο τέχνης, το «The Impossible Statue» είναι λαμπρό παράδειγμα των απίστευτων δυνατοτήτων που γεννιούνται, όταν η σύγχρονη τεχνολογία συναντά την ανθρώπινη ευφυΐα. «Αποστολή μας είναι να προσφέρουμε μια ευρύτερη κατανόηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας και να δώσουμε κίνητρο στην επόμενη γενιά να επιδιώξει καριέρα σε θέματα STEM. Για εμάς, το project πληροί όλες τις προϋποθέσεις και είμαι ενθουσιασμένος που προσφέρω στους επισκέπτες μας την ευκαιρία να δουν το άγαλμα» είπε ο Peter Skogh, διευθυντής του Tekniska Museet.