Πέθανε ο Garry Roberts κιθαρίστας των Boomtown Rats

«Με πολύ μεγάλη θλίψη, τα μέλη των The Boomtown Rats ανακοινώνουν τον θάνατο του φίλου και κιθαρίστα τους, Γκάρι Ρόμπερτς, ο οποίος απεβίωσε σήμερα το πρωί.

Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, ο Πιτ, ο Μπομπ, ο Σάιμον, ο Ντάρεν και ο Αλ εκφράζουν τη βαθύτατη συμπάθειά τους στην οικογένεια και τους φίλους του.

Σε ένα ηλιόλουστο ανοιξιάτικο απόγευμα του 1975, σε μια παμπ στο Dun Laoghaire, στο Δουβλίνο, ο Γκάρι έγινε ΤΟ ιδρυτικό μέλος ενός υπέροχου ροκ εντ ρολ συγκροτήματος, εμπνευσμένος σε μεγάλο βαθμό από τον ίδιο τον ήχο του, μια καταιγίδα με τεράστιο θόρυβο που έβγαινε από τους τεράστιους ενισχυτές του και ο οποίος παρακινούσε όχι μόνο το υπόλοιπο γκρουπ, αλλά και το κοινό για το οποίο έπαιξε σε όλο τον κόσμο.

Για τους θαυμαστές, ήταν "Ο Θρύλος" - και ήταν. Για εμάς ήταν ο Γκάζερ, ο τύπος που συνόψιζε την αίσθηση του ποιοι είναι οι Rats.

Ο Ρόμπερτς, ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη του γκρουπ, λέγεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο συγκρότημα που χρησιμοποίησε το όνομα Boomtown Rats.

Λέγεται ότι απείλησε να παραιτηθεί αν δεν άλλαζαν το όνομά τους από The Nightlife Thugs.

Το νέο τους όνομα επιλέχθηκε από τον Geldof αφού διάβασε τη φράση στην αυτοβιογραφία του Αμερικανού τραγουδιστή διαμαρτυρίας Woody Guthrie, Bound for Glory.

 

Σε ένα Tweet τα υπόλοιπα μέλη έγραψαν:

Γνωρίζουμε τον Γκάρι από παιδιά και έτσι νιώθουμε έρμαια χωρίς αυτόν απόψε.

Καλό ταξίδι, Γκαζ. Ευχαριστούμε για όλα, φίλε.

Μπομπ Γκέλντοφ, Πιτ Μπρίκετ, Σάιμον Κρόου μαζί με τους Ντάρεν Μπιλ και Άλαν Νταν»

Οι Boomtown Rats είναι ένα ιρλανδικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε αρχικά στο Δουβλίνο το 1975. Μεταξύ 1977 και 1985 είχαν μια σειρά από ιρλανδικές και βρετανικές επιτυχίες, όπως τα «Like Clockwork», «Rat Trap», «I Don't Like Mondays» και «Banana Republic» 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url