58 χρόνια πριν το πρώτο Ελληνικό τραπ και ραπ σε ταινία με τον κορυφαίο στο μπουζούκι της χώρας

Με σαφή σεξουαλικά υπονοούμενα και ερμηνεία σε ύφος απαγγελίας όπως τα ραπ, τεχνική που την ίδια χρονιά είχε χρησιμοποιήσει στην Αμερική και ο Bob Dylan με το Subterranean Homesick Blues 

Στην ταινία, δίπλα στον Ζαμπέτα, εμφανίζεται η Βίκυ Μοσχολιού την οποία είχε βοηθήσει αρκετά στα πρώτα χρόνια της καριέρας της ο Ζαμπέτας δίνοντας της αρκετά ωραία τραγούδια.

Γενικά ο Ζαμπέτας, αν και είναι από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς μας, δεν είχε τις δημόσιες σχέσεις και την αποδοχή που είχαν άλλοι συνθέτες της εποχής του στα ΜΜΕ. Και εδώ έχουμε την περίπτωση του ότι πολλά από τα τραγούδια του ηχογραφήθηκαν από  την Πόλυγκραμ η οποία υστερούσε στον τύπο έναντι της ΕΜΙ, έχει ηχογραφήσει βέβαια πολλά και για την ΕΜΙ σαν συνθέτης όμως και ειδικά με την Μοσχολιού, πού να ξέρουν οι νέοι της εποχής ότι δικά του ήταν τα τραγούδια που την καθιέρωσαν στα μέσα της δεκαετίας του '60. 

 

Άλλες εποχές τότε και δεν υπάρχει καμία πρόθεση να μειώσουμε τους μαύρους τους οποίους στηρίζουμε με κάθε τρόπο, όπως και κάθε φυλή του πλανήτη μας ανεξάρτητα χρώματος. 

Ταινία: Ο ουρανοκατέβατος (1965)
Στίχοι: Χαράλαμπος Βασιλειάδης, Τσάντας
Μουσική: Γιώργος Ζαμπέτας
Τραγούδι: Γιώργος Ζαμπέτας

 

Video Url