Walk On The Wild Side-Lou Reed

Το "Walk on the Wild Side" είναι ένα τραγούδι του Lou Reed από το δεύτερο σόλο άλμπουμ του, Transformer (1972). Είχε παραγωγούς τον David Bowie και τον Mick Ronson και κυκλοφόρησε ως διπλό A-side με το "Perfect Day". Γνωστό ως ύμνος της αντικουλτούρας, το τραγούδι έλαβε ευρεία ραδιοφωνική κάλυψη και έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία και το χαρακτηριστικό τραγούδι του Reed ενώ ακουμπούσε θέματα που θεωρούνταν ταμπού εκείνη την εποχή, όπως τα τρανς άτομα, ναρκωτικά, ανδρική πορνεία και στοματικό σεξ.

Οι στίχοι του τραγουδιού, που περιγράφουν μια σειρά ατόμων και τα ταξίδια τους στη Νέα Υόρκη, αναφέρονται σε αρκετούς από τους κανονικούς «σούπερ σταρ» στο στούντιο του Andy Warhol στη Νέα Υόρκη, το Factory. το τραγούδι αναφέρει τους Holly Woodlawn, Candy Darling, Joe Dallesandro, Jackie Curtis και Joe Campbell (αναφέρεται στο τραγούδι με το ψευδώνυμο "Sugar Plum Fairy").

Το 2013, οι New York Times περιέγραψαν το "Walk on the Wild Side" ως μια "μπαλάντα ακατάλληλων και παράξενων μπάλων" που "έγινε ένας απίθανος πολιτιστικός ύμνος, ένα τραγούδι σειρήνας που παρασύρει γενιές ανθρώπων...σε μια Νέα Υόρκη τόσο ξεχασμένη ως να φαίνεται φανταστικό». Το 2010, το Rolling Stone κατέταξε το "Walk on the Wild Side" στο νούμερο 223 στη λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών.