I Will Always Love You - Whitney Houston

I Will Always Love You -  Whitney Houston,

Η Whitney Elizabeth Houston γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1963 και έφυγε από τη ζωή στις 11 Φεβρουαρίου του 2012. Το 2009 το Βιβλίο Γκίνες ονόμασε τη Χιούστον την πιο πολυβραβευμένη γυναίκα τραγουδίστρια όλων των εποχών.

Ανάμεσα στις 415 συνολικά βραβεύσεις της έχει κερδίσει 2 Emmy, 6 Grammy, 30 Billboard Music Awards και 22 American Music Awards.

Η Houston είναι επίσης μία από τις εμπορικότερες τραγουδίστριες παγκοσμίως, έχοντας πουλήσει πάνω από 170 εκατομμύρια album και single...

Το " I Will Always Love You " ηχογραφήθηκε αρχικά το 1973 από την Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιό Dolly Parton . Γράφτηκε ως αντίο στον επιχειρηματικό της συνεργάτη και μέντορά της Porter Wagoner , εκφράζοντας την απόφαση της Parton να ακολουθήσει σόλο καριέρα,  το σινγκλ της κάντρι κυκλοφόρησε το 1974. Το τραγούδι ήταν εμπορική επιτυχία για την Parton, φτάνοντας δύο φορές στην κορυφή του Billboard Hot Country Songs : πρώτα τον Ιούνιο του 1974, μετά ξανά τον Οκτώβριο του 1982, με επανηχογράφηση για το soundtrack του The Best Little Whorehouse in Texas .

Η Whitney ηχογράφησε μια soul -μπαλάντα διασκευή του τραγουδιού για την ταινία του 1992 The Bodyguard . Η έκδοση της Χιούστον έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard Hot 100 για 14 εβδομάδες που έσπασαν τότε ρεκόρ. Το σινγκλ έλαβε πιστοποίηση Diamond από την RIAA , κάνοντας το πρώτο σινγκλ της, και την τρίτη γυναίκα καλλιτέχνη που είχε και ένα σινγκλ Diamond και ένα άλμπουμ Diamond,  και έγινε το σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις από γυναίκα στις ΗΠΑ.

Γνώρισε παγκόσμια επιτυχία, κατακτώντας τα πρώτα τσαρτ σε όλες σχεδόν τις χώρες. Με πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα που πουλήθηκαν έγινε τοbest-seller σινγκλ όλων των εποχών από γυναίκα σόλο καλλιτέχνη. Η Χιούστον κέρδισε το βραβείο Grammy για την ηχογράφηση της χρονιάς το 1994 για το "I Will Always Love You". 

Έχει ηχογραφηθεί από πολλούς άλλους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Linda Ronstadt ,  John Doe ,  Amber Riley , LeAnn Rimes , και Sarah Washington , της οποίας η χορευτική έκδοση έφτασε στο νούμερο 12 στο UK Singles Chart .

Video Url