Η Φίνος Φιλμ θυμάται τον Αλέκο Τζανετάκο - Αξιοπρεπής, ευαίσθητος, ευρηματικός και «φαρσαδόρος»

Η Φίνος Φιλμ θυμάται τον Αλέκο Τζανετάκο - Αξιοπρεπής, ευαίσθητος, ευρηματικός και «φαρσαδόρος»

Αξιοπρεπής, ευαίσθητος, ευρηματικός και «φαρσαδόρος», ο Αλέκος Τζανετάκος μπορούσε να ερμηνεύσει εξίσου δυναμικά κωμικούς και δραματικούς ρόλους, προσφέροντας σπουδαίες ερμηνείες σε 21 ταινίες της Φίνος Φιλμ.

Εκτός όμως από ξεχωριστός ηθοποιός, ο Αλέκος Τζανετάκος υπήρξε και δεινός ραλίστας. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να συνδυάσει τις δύο μεγάλες του αγάπες – τον κινηματογράφο και το αυτοκίνητο – αφού όπως είχε δηλώσει ο ίδιος «Εγώ ήμουν ο κασκαντέρ για κάθε επικίνδυνη σκηνή με αυτοκίνητο στις ελληνικές ταινίες. Έτρεχα σε αγώνες και ήξερα καλά τα αυτοκίνητα. Φανταστείτε πως όταν ο Φίνος ήθελε να δανείσει τα αυτοκίνητά του για το γύρισμα κάποιας ταινίας, ρωτούσε αν θα είμαι εκεί! Μάλιστα, όταν γύριζα ταινίες μαζί του, με έβαζε να υπογράφω ότι όσο διαρκούν τα γυρίσματα, δεν θα τρέχω σε αγώνες αυτοκινήτων».

Ο Αλέκος Τζανετάκος «έφυγε» σαν σήμερα το 2010 και τον θυμόμαστε μέσα από στιγμές του στις ταινίες «Ένας Μεγάλος Έρωτας», «Το Θύμα», «Νόμος 4000», «Πέντε Χιλιάδες Ψέμματα», «Η Νεράιδα και το Παληκάρι», «Εγωισμός», «Η Ωραία του Κουρέα», «Ένα Κορίτσι για Δύο» και «Μια Τρελλή Τρελλή Οικογένεια».